Slané buchty plněné dušeným zelím

Ve slovenštině kapustníky, kapušníky, v češtině zelníky - slané buchty plněné dušeným zelím ... Autor: IvanK

Přidal:IvanK, 19.11.2015
Kategorie: Moučníky, Hlavní jídla
Slané buchty plněné dušeným zelím

Suroviny

600 gpolohrubá mouka
3 ksvejce
2 dlolej
4 dlmléko
1/2 lžičkysůl
1/2 kostkydroždí
2 ksčervená cibule
1/2 kgkysané zelí
1/2 lžičkypepř
1 lžičkavegeta

Postup přípravy

  1. Vypracujeme těsto ze 600 g polohrubé mouky, 3 žloutků, 2 deci oleje, 4 deci vlažného mléka, půl lžičky soli, rozdrobíme půl kostky droždí (nebo půl balíčku sušeného). Pokud je příliš husté, přidáme mléko.
  2. Těsto odložíme vykynout na hodinku do tepla a mezitím si připravíme nádivku - na oleji osmahneme červenou cibuli, přidáme na jemno nakrájené zelí, pepř, lžičku vegety a dusíme půl hodinu.
  3. Z těsta vytvoříme buchtičky, které naplníme zelím a pečeme na vymazaném a pomoučeném plechu 20 minut při 180 stupních.