Slaní šneci z jogurtového kynutého těsta

Slaní šneci z jogurtového kynutého těsta. Těsto je měkoučké, jemné jako pavučinka a recept je velmi jednoduchý na přípravu. Dělala jsem je se svými dětmi nebo spíše oni dělali a já jsem byla dozor. Autor: Kvietok

Přidal:Kvietok278, 3.3.2016
Kategorie: Pečivo
Slaní šneci z jogurtového kynutého těsta

Suroviny

400 ghladká mouka
100 mlmléka
100 mlbílý jogurt
50 mlolej
1 ksvejce
10 gsušené droždí
1 lžičkasůl
1 lžícekr. cukr
Dále budeme potřebovat:
1 ksžloutek
1 lžíceolej
sezamová a lněná semínka
sušená šunka

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na přípravu těsta jsme dali do misky. Vařečkou jsme je promíchaly (klidně můžete použít i mixér, ale děti mám ještě malé, takže jsme to dělali vařečkou). Zpracované těsto necháme cca 1 hodinu kynout zakryté utěrkou na nějakém teplém místě :).
  2. Po hodině jsme těsto přeložili z misky na pracovní desku, pomáhali jsme si moukou, pokud těsto lepilo a rozváleli jsme ho na obdélník. Rádýlkem jsem ho já, děti se dívali :) rozřízla na proužky, které jsme potřeli žloutkem, do kterého jsem přidala olej a položili jsme kousek šunky.
  3. A šup do rolování. Z kraje těsto srolujeme na šneka, to bude vaše děti bavit, alespoň moje to bavilo :)
  4. Přeložíme na papírem vyložený plech, potřeme žloutkem, posypeme semínky a do trouby. Pečeme v předem vyhřáté troubě při 200 st. do zlata. Můžete ještě použít i sýr nebo jinou šunku, případně bez náplně.
  5. Krásně se po upečení oddělují a jsou fantastické, doslova nebíčko v tlamičce.