Smažená křídla

Klasická smažená křidélka v trojobalu - hladká mouka, vajíčko a strouhanka. Někdy dělávám i marinovaná. Den předem namočím křidélka do marinády, například medové nebo pikantní. Vynikající pochoutka, kterou můžete podávat například i na oslavu. Každý si vezme kousek, k tomu křupavý chléb nebo topinka, nakrájená okurka. Taková klasická oslava nebo grilovačka, zahradní párty. Autor: HeMiShEk

Přidal:HeMiShEk, 6.1.2017
Kategorie: Hlavní jídla, Chuťovky
Smažená křídla

Suroviny

kuřecí křídla
vejce
mléko
hladká mouka
strouhanka
sůl, pepř
olej

Postup přípravy

  1. Kuřecí křídla umyjeme a ořežeme konce. Osolíme a opepříme. Vejce si rozšleháme se solí a trochou mléka.
  2. Postupně obalujeme v hladké mouce ve vejci a strouhance.
  3. V hrnci si rozehřejeme větší vrstvu oleje a obalená křídla smažíme dozlatova. Ne však zprudka. Radši na menším plameni. Přeji dobrou chuť.=)