Smažené pudinkáče

Pudingáče každý zná pečené z trouby. Vyzkoušejte je připravit na styl koblih. Je to sice nezdravá varianta, ale o to chutnější a jednou za čas si přece můžeme dopřát i nezdravá jídla.

Přidal:admin, 15.9.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Smažené pudinkáče

Suroviny

Těsto:
500 gpolohrubé mouky
30 gdroždí
65 gcukru
250 mlvlažného mléka
60 gmásla
1 ks vejce + 1 žloutek
špetka soli
2 lžíce rumu
citrónová kůra z 1/2 citronu
olej na smažení vdolků
Krém:
500 mlmléka
2 balenívanilk. pudinku
4 lžícekrupicové cukru
125 gmáslo
dle chutirum

Postup přípravy

  1. V misce rozetřeme droždí s 1 lžičkou cukru, přidáme 100 ml vlažného mléka a 1 lžíci mouky, promícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Trvá to cca 15 minut.
  2. Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme zbytek cukru, nastrouhanou citrónovou kůru, vejce se žloutkem, rum, zbytek mléka a rozpuštěné máslo (musí být vlažné, ne teplé!). Vařečkou, rukama anebo za pomoci kuchyňského robotu vypracujeme hladké nelepící těsto. Poprášíme ho moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout cca 45 minut.
  3. Z vykynutého těsta vyválíme na lehce pomoučněném vále plát silný 1-1,5 cm. Pomocí hrnečku vykrojíme kolečka, přikryjeme je utěrkou a necháme je 20 minut vykynout. V hrnci rozpálíme olej.
  4. Vdolky osmažíme v horkém tuku dozlatova i z druhé strany. Z pánve je vyjmeme na papírový ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk.
  5. Slepujeme vanilkovým krémem. Krém: uvaříme pudink z 500 ml mléka, 2 balení pudinku a 4 lžic krupicové cukru. Až pudink vychladne, tak do něj po malých kostičkách zašleháme 1/2 kostky másla, krapet rumu a dáme do lednice ztuhnout.

Můj blog: Vaření a pečení s radostí