Smažený celer se sýrem a šunkou

Když jsem byla mladší, tak jsem si ho smažila samotný, chutnal mi. Dnes takhle se šunkou a sýrem. K tomu vařené brambory a hlavní jídlo hotové. Autor: Rebeka (Naďa I.)

Přidal:rebeka, 20.11.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Smažený celer se sýrem a šunkou

Suroviny

1 ksvětší celer
100 gplátkového sýra (ideálně salámový, kulatý)
100 gšunky
hladká mouka, vejce, strouhanka (klasický trojobal)
sůl, pepř
sádlo nebo olej na smažení

Postup přípravy

  1. Celerovou bulvu oloupeme a nakrájíme na 3 mm silná kolečka.
  2. V osolené vodě vaříme do poloměkka cca 7 minut. Na sítku necháme okapat a pak ještě vysušíme papírovou utěrkou.
  3. Mezi dvě kolečka celeru vložíme plátek sýra a šunky, lehce osolíme a opepříme.
  4. Obalujeme klasicky v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Nezapomeneme na boky a obal řádně přimáčkneme. Ve vyšší vrstvě smažíme do zlatava.
  5. Podáváme s vařenými brambory, šťouchačkami nebo br. kaší.

Můj blog: Vaření s Tomem