Španělský ptáček

Dětmi velmi neoblíbené hlavní jídlo, ale pro dospělé jedno z těch NEJ. Už jste někdy dělali doma španělské ptáčky? Pokud ne, tento recept stojí za vyzkoušení.

Přidal:admin, 15.11.2014
Kategorie: Hlavní jídla
Španělský ptáček

Suroviny

SUROVINY NA 4 PORCE:
700 ghovězí kýta
3 ksvejce
2 ksmrkev
100 gslanina
3 kskyselá okurka
podle chuti olej, sůl, pepř černý mletý, hladká mouka, hořčice

Postup přípravy

  1. Maso umyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky.
  2. Připravíme si mrkev, slaninu, kyselé okurky, cibuli.
  3. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a do středu každého dáme plátek vajíčka, mrkve, okurky a slaniny.
  4. Pomocí párátek nebo jehel stočíme závitky a obalíme je v hladké mouce.
  5. Tyto závitky dáme do kastrolu, ve kterém jsme na oleji osmažili cibulku, opečeme z každé strany.
  6. Podlijeme vodou, osolíme a zakryté dusíme, dokud masíčko není měkké.
  7. Nakonec omáčku zahustíme třeba hladkou moukou, uvaříme rýži nebo bramborovú kaši a podáváme. Dobrou chuť.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé kuchařky - Dorisa