Vepřová játra na červeném víně

Vepřová játra na červeném víně. Příloha: pečené brambory. Autor: sonizna

Přidal:sonizna, 25.4.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřová játra na červeném víně

Suroviny

2 kscibule
2 lžícesádlo
750 gvepřová játra
3 lžícemouka hladká
200 mlvíno červené
200 mlvývar hovězí

Postup přípravy

  1. Jednu cibuli nakrájíme na kostičky zpěníme ji se slaninou na lžíci sádla. Poté přidáme játra, která jsme nakrájeli na plátky a posypali asi tak dvěma lžícemi mouky. Osmažíme z obou stran.
  2. Poté přilijeme víno, zvýšíme teplotu a necháme ho odpařit. Poté zalijeme vývarem a dusíme 30 minut.
  3. Mezitím si nakrájíme druhou cibulku, opečeme ji na zbylém sádle do měkka a rozmixujeme. Touto směsí zahustíme omáčku, kterou vaříme ještě 15 minut.