Vepřová kýta na paprice

Luxusní oběd. Paprikáš je velmi oblíbený mezi chlapy. Vždyť pořádný chlap potřebuje pořádný oběd.

Přidal:admin, 11.3.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřová kýta na paprice

Suroviny

Potřebujeme:
1 kgvepřová kýta
3 ksvětší cibule
1-2 lžícemletá červená paprika
1 bujónMasox
250 mlsmetana ke šlehání
pepř
sůl
olej nebo sádlo
hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy

  1. Maso umyjeme a nakrájíme na kostky cca 3x3 cm. V tlakovém hrnci na oleji nebo sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso a osmahneme ho, dokud se nezatáhne.
  2. Posypeme mletou červenou paprikou, dobře promícháme a ihned podlijeme vodou, aby nám paprika nezhořkla.
  3. Přidáme koření, sůl, bujón - přikryjeme víkem a v tlakovém hrnci vaříme cca 20 min.
  4. Po uvaření maso vyjmeme a omáčku zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně. Necháme převařit, přidáme maso promícháme a můžeme podávat. Dobrou chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou