Vepřové karé ve sladko kyselé omáčce

Nejenže je to LUXUS na talíři,ale zároven i v bříšku. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:rebeka, 17.3.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřové karé ve sladko kyselé omáčce

Suroviny

300 gvepřového karé (kotleta bez kosti)
3 ksnaťové cibulky
2 stroužkyčesneku
50 gsušené šunky
400 gomáčky Uncle Beans Sweet and sour
2 lžičkynajemno nastrouhaného zázvoru
1 ksčervená paprika-kapie
1 lžícesádla
1 lžíceoleje
1 lžícekoření Chilli gurmánský steak (Vitana)
sůl dle chuti

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na nudličky, přidáme koření, zázvor, zakápneme olejem a necháme přes noc v lednici.
  2. Do pánve dáme sádlo, přidáme maso a zprudka restujeme ccca 10 inut.
  3. Maso vyjmeme, přidáme bílou část cibule a papriku pokrájené na proužky, nasekaný česnek, pokrájenou šunku a chvilku restujeme. Vrátíme zpět maso, přidáme omáčku a společně vše prohřejeme.
  4. Nakonec přidáme zelenou nať z cibule. Podle chuti případně dosolíme. Podáváme s rýží nebo na topince.

Autor: Naďa I. (Rebeka)