Vepřové maso na víně

Vepřové maso na víně. Autor: sonizna

Přidal:sonizna, 5.11.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřové maso na víně

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 ksmrkev
400 gvepřová kýta
100 ganglická slanina
7 gsůl
7 gpepř mletý
40 gsádlo
1 kscibule
20 ghladká mouka
200 mlbílé víno
1 lvývar
1 stroužekčesnek
1 lžičkapetrželka

Postup přípravy

  1. Slaninu a okurek nakrájíme na nudličky a prošpikujeme jimi maso. Zvenku ho osolíme a opepříme – vše vmasírujeme do masa.
  2. Cibuli nakrájíme najemno a smažíme ji na sádle. Přidáme maso a opečeme ho ze všech stran.
  3. Poté maso vyjmeme a výpek zahustíme moukou. Zalijeme vínem a chvíli povaříme. Poté zalijeme vývarem a vrátíme maso a nastrouhanou mrkev.
  4. Dusíme tak 1 až 1,5 hodiny doměkka.
  5. Na konci přidáme prolisovaný česnek a petrželku. Podáváme s těstovinami.