Vepřové plátky na houbách

Skvělý oběd. Omáčka s houbami, vepřové maso a jako příloha rýže.

Přidal:admin, 5.4.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřové plátky na houbách

Suroviny

Budeme potřebovat:
vepřové maso
sádlo nebo olej
cibule
sůl
pepř
slanina
drcený kmín
sušené houby
masox
hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy

  1. Maso si nakrájíme na plátky. Rozpustíme sádlo nebo olej, přidáme na jemně nakrájenou cibuli a opečeme. Osolené a opepřené maso, necháme zatáhnout (můžeme přidat slaninu nakrájenou na kostičky).
  2. Přidáme drcený kmín, sůl, pepř. Sušené houby si namočíme+mražené (když nemáme čerstvé).
  3. K masu přilijeme vodu, masox, houby s vodou a pod pokličkou dusíme doměkka, až je maso měkké. Omáčku zahustíme a lehce povaříme. Podáváme s rýži. Dobrou chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou