Vylepšená prošívaná deka s mascarpone

Základní recept na prošívanou deku určitě znáte. Náplň sestává z jemného tvarohu, já jsem tvaroh zaměnila za mascarpone, přidala více balíčků vanilkového cukru a ta chuť je opravdu božská. Krém je fantastický! Autor: Karambola

Přidal:Karambola, 4.10.2016
Kategorie: Moučníky
Vylepšená prošívaná deka s mascarpone

Suroviny

Těsto:
1 hrnekpolohrubá mouka
1/2 hrnkukr. cukr
1/4 hrnkurostlinný olej
3 ksvejce
1/2 hrnkuvlažná voda
2 lžícekakao
1/2 bal.prášek do pečiva
Náplň:
250 gmascarpone
4 bal.vanilkový cukr
1/2 bal.vanilkový pudink
1 ksvejce

Postup přípravy

  1. Nejdříve připravíme krém. Mascarpone v misce utřeme s vajíčkem, cukrem a vanilkovým pudinkem. Krém přendáme do sáčka. Já jsem použila umělý sáček, jednou jsem to zkoušela i s bavlněným, ale teklo mi to všude, protože mascarpone obsahuje i vodu, tak jistě i tvaroh. Použití jednorázových sáčků je mnohem praktičtější.
  2. Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme postupně vodu, olej, mouku, prášek do pečiva a kakao. Vše vařečkou promícháme. Dostaneme hladké husté těsto, které nalijeme na papírem vyložený plech na pečení o velikosti 18x18 cm.
  3. Cukrářským sáčkem nastříkáme na povrch těsta mřížku a takto připravený koláč dáme péct do předem vyhřáté trouby.
  4. Pečeme při teplotě 160 stupňů cca 40 minut - záleží však na troubě, proto je třeba koláček sledovat.