Vynikající kokosové řezy s čokoládou

Kokos je oblíbenou součástí dezertů. Tato varianta kokosového zákusku je neodolatelná!

Přidal:admin, 28.10.2014
Kategorie: Koláče, cukroví
Vynikající kokosové řezy s čokoládou

Suroviny

Těsto:
300 gpolohrubá mouka
2 lžičkykakao
1 bal.prášek do pečiva
125 gmáslo
150 gmoučkový cukr
1 ksvejce
2 lžícezakysaná smetana
1 lžícemáslo
1 lžícepolohrubá mouka
Kokosová vrstva:
6 ksbílku
150 gmoučkový cukr
250 gkokos
Krém:
6 ksžloutky
3 lžícepolohrubá mouka
300 mlmléko
150 gmáslo
150 gmoučkový cukr
1 bal.vanilkový cukr
Dále budeme potřebovat:
100 gtmavá čokoláda
2 lžíceslunečnicový olej
50 gkokos

Postup přípravy

  1. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a připravíme si plech na pečení o velikosti 34 x 34 cm. Vyložíme ho papírem na pečení.
  2. Mouku si smícháme s práškem do pečiva, cukrem a kakaem. Postupně přidáme vejce a měkké máslo, zakysanou smetanu a vyhnete těsto. Rozdělíme ho na 2 části a dáme do lednice na minimálně půl hodinu.
  3. Vaječné bílky si vyšleháme spolu s cukrem do hustého sněhu a opatrně vmícháme kokos.
  4. Těsto si rozválíme do požadované velikosti plechu. Plech si vymažeme máslem a vysypeme moukou, položíme jeden plát těsta, navrstvíme bílkovou nádivku a přikryjeme druhým plátem těsta.
  5. Dáme péct do trouby cca 20 minut. Upečené necháme vychladnout.
  6. Žloutky si smícháme spolu s polovinou cukru, přidáme mléko a polovinu mouky. Pořádně promícháme a dáme na oheň. Za stálého míchání vaříme - postupně přisypáváme i zbylým mouku. Uvařené necháme vychladnout.
  7. Druhou polovinu cukru si vyšleháme spolu s máslem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme vychladlý krém ze žloutků. Navrstvíme na upečený a vychladlý koláč.
  8. Čokoládu si spolu se slunečnicovým olejem rozpustíme ve vodní lázni a nalijeme na navrstvený krém. Posypeme kokosem a necháme ztuhnout. Nakrájíme horkým nožem a podáváme. Dobrou chuť!