Vynikající ořechový koláč

Ořechové těsto v kombinaci s tvarohovým těstem dodá super chuť, které neodoláte.

Přidal:Gaštanka, 28.10.2014
Kategorie: Moučníky
Vynikající ořechový koláč

Suroviny

Tvarohové těsto:
600 gtvaroh
300 gkr. cukr
6 ksvejce
1/2 lžícehladká mouka
1/2 lžícekukuřičný škrob
125 gmáslo
1 lžičkaprášek do pečiva
Ořechové těsto:
5 ksvejce
100 gvlašské ořechy
150 gkr. cukr
80 ghladká mouka
50 gkukuřičný škrob
1 lžičkaprášek do pečiva
120 mlolej
Krém:
500 mlmléko
5 lžichladká mouka
2 bal.vanilkový cukr
200 gmoučkový cukr
250 gmáslo

Postup přípravy

  1. Připravíme si tvarohové těsto. Máslo s cukrem si vyšleháme do pěny a postupně přidáváme jedno žloutko po druhém. Za každým důkladně vyšleháme. Přidáme tvaroh, mouku smíchanou s kukuřičným škrobem a práškem do pečiva a nakonec vmícháme vyšlehané bílky.
  2. Takto připravenou hmotu vylijeme do papírem vyloženého plechu na pečení o velikosti 20x30 cm a pečeme při teplote 180 stupňů cca 30 minut.
  3. Připravíme si ořechové těsto. Bílky si vyšleháme s cukrem do pěny. V druhé misce si vyšleháme žloutky, přidáváme olej a postupně i mouku smíchanou s ořechy, kukuřičným škrobem a práškem do pečiva. Nakonec přimícháme vyšlehané bílky a spojíme. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 25 minut. Upečené těsto si rozdělíme na 2 části tak, abychom je měli o velikosti tvarohového těsta.
  4. Připravíme si krém. Mléko dáme do hrnce, přidáme vanilkový cukr a postupně přidáváme mouku - za stálého míchání, aby se nám nevytvořily hrudky. Vaříme do zhoustnutí.
  5. Máslo s cukrem si vyšleháme do pěny a postupně přidáváme vychladlou uvařenou hmotu.
  6. Můžeme vrstvit. Na ořechové těsto navrstvíme náplň, přikryjeme tvarohovým těstem, znovu navrstvíme náplň a přikryjeme ořechovým těstem. Vrch potřeme tenkou vrstvou krému a posypeme mletými vlašskými ořechy.
  7. Nakrájíme na řezy a podáváme. Dobrou chuť!