16 nejlepších receptů na palačinky, které si můžete připravit na různé způsoby

Máte v oblibě palačinky? S těmito recepty palačinky dostanete na jiný level. Sestavili jsme pro vás ty nejlepší a věříme, že si pochutnáte.

Přidal:admin, 16.9.2016
Kategorie: Tipy a triky
16 nejlepších receptů na palačinky, které si můžete připravit na různé způsoby

1.
Vídeňské tvarohové palačinky zapečené v troubě

Budeme potřebovat: Palačinky: 250 g hladká mouka, 2 ks žloutky, 2 lžičky kr. cukr, špetka sůl, 2 lžíce oleje, 400 ml mléka, 200-250 ml minerálka. Náplň: 750 g tvaroh, 5 lžic moučkového cukru, 1 bal. vanilkový cukr, 2 lžíce rozinky (nemusí být), 2 ks bílky, podle chuti citronová kůra. Dále budeme potřebovat: 200 ml mléka, 2 ks vejce, 2 lžíce kr. cukr, 1 bal. vanilkový cukr.

Postup: Ze surovin na palačinky klasicky zpracujeme hladké těsto, které v tenké vrstvě lijeme na rozpálenou pánev potřenou minimem oleje a smažíme z obou stran dozlatova. Tvaroh, cukr, rozinky a bílky utřeme do hladka, můžete náplň osvěžit citrónovou kůrou, ale nemusíte. Každou palačinku naplníme nádivkou a srolujeme. Překrojíme na polovinu a překrojenou částí vzhůru je ukládáme do pekáče. Vajíčka utřeme vidličkou, přidáme mléko, cukr a vanilku a zalijeme palačinky. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 st. do té doby, dokud "omáčka" nezhoustne. Podáváme horké a posypeme moučkovým cukrem.

 
Zdroj: Citromhab

2.
Zapečené palačinky s kuřecím masem a sýrem

Budeme potřebovat: Palačinky: 2 ks vajec, 2 šálky mléko, 1,5 šálku hladká mouka, 1/2 lžičky sůl, olej na smažení. Náplň: 600 g kuřecí prsa, 1 ks cibule, 2 ks paprika, 1 ks rajče, 150 g hrášek, sůl, pepř, červená paprika. Bešamel: 2 lžíce máslo, 1,5 lžíce hladká mouka, 2 šálky mléko, sůl, pepř, sýr na strouhání..

Postup: Nejdříve si připravíme palačinky. Klasicky smícháme mléko, vajíčka, sůl a mouku a na malém množství oleje smažíme palačinky. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, papriku a smažíme dozlatova. Přidáme maso, nakrájené na kostičky a necháme ho zatáhnout. Přidáme hrášek, nakrájené a oloupané rajče a podusíme 6-7 minut. Připravíme si vyšší formu na pečení a poklademe palačinky, které jsme naplnili připravenou nádivkou. Vrch polijeme bešamelem, který připravíme následovně: Máslo rozpstíme, přidáme mouku a krátce orestujeme. Přidáme mléko a mícháním celou hmotu spojíme. Osolíme a opepříme dle chuti. Vrch ještě posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů do zlata.

 
Zdroj: Coolinarika

3.
Neodolatelné kakaové palačinky

Budeme potřebovat: 150 g hladká mouka, 350 ml mléko, 1,5 lžíce kakao, 2 ks vejce, špetka sůl, 1 bal. vanilkový cukr, 1 lžíce rostlinný olej.

Postup: Vajíčka vidličkou vymícháme spolu se špetkou soli, přidáme cukr a šleháme do hladka. Do vajíček přidáme polovinu mléka, postupně přidáváme po lžících hladkou mouku a nakonec přilijeme zbylé mléko a 1 lžíci oleje. Vymícháme hladkou hmotu bez hrudek. 2/3 těsta oddělíme a přidáme kakao. Na rozpálené pánvi (potřeme trochou oleje) vrstvíme kakaové těsto, do kterého uděláme bílým těstem "cik cak". Opékáme z obou stran. Palačinky plníme oblíbenou nádivkou - čokoládou, marmeládou, tvarohem, oříšky, ...

 
Zdroj: Vosmarket

4.
Nejlepší sýrové palačinky. Recept pro každého gurmána.

Budeme potřebovat: 200 g hladké mouky, 300 ml vody, 150 g tvrdý sýr, 50 ml rostlinný olej, 2 ks vajíčka, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 1 lžička prášku do pečiva, 1 stroužek česneku, svazek bylinek, například petrželku.

Postup: Vajíčka, sůl a cukr mixérem vyšleháme do hladka a potom přidáme vodu. V oddělené nádobě smícháme mouku a prášek do pečiva. Postupně přidáme vajíčkovou hmotu k mouce s práškem do pečiva a vše promícháme mixérem. Přidáme nastrouhaný sýr, bylinky a prolisovaný česnek. Pořádně promícháme lžičkou. Těsto máme hotové a na rozpálené pánvi připravujeme jako klasické palačinky. Dobrou chuť!

 
Zdroj: NejRecept

5.
Nejlepší slané palačinky s česnekem, sýrem a bylinkami

Budeme potřebovat: 1 šálek hladká mouka, 1,5 šálky mléko, 1 stroužek česnek, 150 g tvrdý sýr, 2 ks vejce, 1 lžička prášek do pečiva, 1 lžička sůl, 1 lžička cukr, 1 svazek petržel, 1 lžíce olej, máslo podle chuti.

Postup: Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Bylinky omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Připravíme mouku a prášek do pečiva. Prolisujeme česnek. Vajíčka, sůl a cukr pořádně promícháme. Mléko trochu zahřejeme a smícháme s vaječnou hmotou. Pořádně promícháme. Přidáme mouku a prášek do pečiva a pořádně promícháme. Zamícháme ještě bylinky, česnek a sýr. Olej a máslo přidáme podle chuti, přibližně 20-50g a promícháme mixérem. Palačinky dáme na rozehřátou pánev a smažíme z obou stran. Dobrou chuť!

 
Zdroj: liveinternet

6.
Fenomenální kakaové palačinky s tvarohovou náplní

Budeme potřebovat: Těsto: 500 ml mléko, 2 ks vejce, 1/2 lžičky soda, 3 lžíce kakao, 2 lžíce rostlinný olej, 200 g hladká mouka. Nádivka: 400 g jemný tvaroh, 4 lžíce zakysaná smetana, 1 bal. vanilkový cukr, 2 lžíce moučkový cukr.

Postup: Do mléka přidáme rozšlehaná vajíčka, rostlinný olej a postupně přidáme prosátou mouku smíchanou s jedlou sodou a kakaem. Zpracujeme hladké těsto bez hrudek, které odložíme na hodinu do ledničky. Pak těsto vyjmeme, znovu promícháme a na rozpálené pánvi vytváříme palačinky, které opékáme z obou stran. Jemný tvaroh utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme zakysanou smetanu a plníme upečené palačinky. Dobrou chuť!

 
Zdroj: Vkusnodoma

7.
Zebra palačinky

Budeme potřebovat: 1 šálek mouka, 2 šálky mléko, 2 lžíce kakao, 1 ks vejce, špetka sůl, 1 lžička vanilkový cukr, 2 lžíce cukr.

Postup: Palačinky připravujeme klasicky. Pokud máte svůj ověřený a chutný recept, můžete to vyzkoušet i s ním. V jedné misce smícháme mouku, vejce, vanilku, cukr, mléko a sůl. Hotové těsto rozdělíme na dva poloviny. Do jedné poloviny dáme kakao a dobře promícháme. Kakaové těsto dáme do láhve s tenkým hrdlem například od kečupu. Na rozpálenou pánev dáme bílé těsto a hnědé těsto přidáváme krouživými pohyby na bílé těsto. Vytvoříme tak zebra vzor. Palačinky naplníme podle chuti.

 
Zdroj: NejRecept

8.
Jemné bublinkové palačinky

Budeme potřebovat: 3 a 1/4 šálku mléko, 10 g sušené droždí, 2 ks vejce, 500 g hladká mouka, 2 lžíce kr. cukr, 1 lžička sůl, 2 lžíce rostlinný olej.

Postup: 1/4 šálku mléka ohřejeme, přidáme droždí, špetku soli a lžičku kr. cukru. Necháme na teplém místě nakynout - droždí začne bublat. Když nám vzešel kvásek, postupně přidáme ostatní suroviny, kromě oleje a vypracujeme hladké těsto, bez hrudek. Nakonec přidáme olej a znovu promícháme. Připravené těsto necháme na teplém místě zakryté kynout. Těsto by mělo zvětšit svůj objem až čtyřnásobně, proto zvolíme velkou mísu, ve které bude těsto kynout. Vykynuté těsto naběračkou vrstvíme na rozpálenou pánev (správně zpracované těsto poznáte podle toho, že na pánvi se vytvářejí malé bublinky, které postupně praskají). Opékáme z obou stran. Jemné palačinky můžeme naplnit nádivkou podle vlastní chuti - tvaroh, povidla, marmeláda, šlehačka, ... Dobrou chuť!

 
Zdroj: Vk

9.
Plněné palačinky banánem a mascarpone krémem

Budeme potřebovat: 6 ks banán 6 ks palačinky. Krém: 250 g mascarpone, 1 lžička vanilkový extrakt, 70 g čokoláda na vaření, cukr podle chuti.

Postup: Recept na tradiční palačinky si můžeme prohlédnout tady. Připravíme si nádivku. Čokoládu si rozpustíme na párou. Mascarpone si vymícháme v misce mixérem a postupně přidáváme rozpuštěnou čokoládu. Přidáme cukr podle chuti a vymícháme do hladka. Nakonec přidáváme vanilkový extrakt. Každou palačinku potřeme náplní, položíme na ni banán a srolujeme. Jako omáčku můžeme použít horké maliny nebo jahody, nebo můžeme konzumovat bez omáčky. * TIP: do nádivky můžete přidat i nutellu.

 
Zdroj: NejRecept

10.
Zapečené palačinky

Budeme potřebovat: 500 g hladká mouka, 3 lžíce kr. cukr, 1 lžička sůl, 3 ks vejce, špetka prášek do pečiva, troška rum, 1 bal. vanilkový cukr, mléko. Nádivka: 500 g smetanový sýr, 150 g kr. cukr, 1 kelímek zakysaná smetana, 2 ks vejce, 1 bal. vanilkový cukr. Zálivka: 200 ml smetana ke šlehání, 1 ks vejce, 1 kelímek bílý jogurt.

Postup: Připravíme si nádivku. Sýr, zakysanou smetanu, cukr, vejce, vanilkový cukr vymícháme do krémové hmoty. Z ingrediencí na těsto si vypracuje hladkou hmotu. Upečeme klasické palačinky. Naplníme nádivkou. Poklademe je na hluboký plech a zalijeme ji zálivkou, kterou jsme si připravili následovně. Smetanu si vymícháme s jogurtem. Nakonec přidáme rozšlehané vajíčko a důkladně spojíme. Zalijeme palačinky a dáme je zapéct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů přibližně na 15-20 minut. Dobrou chuť!

 
Zdroj: NejRecept

11.
Nejlepší palačinky

Budeme potřebovat: 120 g hladká mouka, 300 ml mléko, 1/2 lžičky moučkový cukr, 1 lžíce olej, 1 ks vejce.

Postup: Vajíčko si rozšleháme a přidáme ho do mléka. Následně přidáme ostatní suroviny a důkladně zpracujeme, abychom neměli hrudky. Připravené těsto si odložíme do lednice na minimálně hodinu a následně si ho na pánvi, kterú jsme potřeli malým množstvím oleje (nejlépe je namočit si v oleji ubrousek a jí potírat pánev - dáváme pozor, abychom se nepopálili), vrstvíme vařečkou. Naplníme je nádivkou podle vlastní chuti - ořechovou, makovou, džemem, nutellou, tvarohem, ... Dobrou chuť!

 
Zdroj: NejRecept

12.
Palačinky bez mouky s tvarohovou náplní

Budeme potřebovat: 4 ks vejce, 2 lžíce cukru, 3-4 lžíce sušeného mléka, 2-3 lžíce mletých mandlí, špetka jedlé sody. Tvarohová náplň: 250 g tvarohu, 2-4 lžíce cukru, 1 bal. kysaná smetana, 1 lžíce citronové šťávy.

Postup: Žloutky ušleháme s cukrem, zvlášť pak ušleháme bílky na tuhý sníh. Do něj vmícháme ušlehané žloutky, sodu, sušené mléko a mandle. Zlehka vše smícháme a upečeme palačinky, které naplníme tvarohovou náplní.

 
Zdroj: NejRecept

13.
Těsto na palačinky z kefíru

Budeme potřebovat: 500 ml kefír, 250 g hladká mouka, 50 g kukuřičný škrob, 3 lžíce kr. cukr, špetka sůl, špetka jedlá soda, 2-3 ks vejce, 3 lžíce rostlinný olej.

Postup: Vajíčka (počet záleží na velikosti, malé vajíčka 3 ks, velké vajíčka 2 ks) utřeme v hluboké misce s cukrem a špetkou soli. Přidáme kefír a promícháme. Mouku prosejeme přes jemné síto spolu se škrobem, solí a sypkou směs přidáme k rozšlehaným vejcem s kefírem. Vymícháme do hladké hmoty bez hrudek. Pokud přidáte olej do palačinkového těsta, můžete smažit na suché pánvi, pokud ne, tak nezapomeňte pánev před každou palačinkou potřít malým množstvím oleje. Na závěr přidáváme jedlou sodu a zlehka promícháme. Můžeme péct z obou stran na dobře rozpálené pánvi.

 
Zdroj: Povar

14.
Mramorové palačinky se šunkou a sýrem

Budeme potřebovat: Palačinky: 2 ks vejce, 200 ml mléka, 1 lžička kr. cukr, 1/2 lžičky sůl, 500 g hladká mouka. Na plnění: 300 g kuřecí prsa, 200 g šunka, 200 g žampiony, 1 ks červená cibule, 200 g tvrdý sýr, 200 ml zakysaná smetana, podle chuti salát.

Postup: Klasickým způsobem si připravíme palačinkové těsto, které nalijeme do láhve. Pomocí nože nebo nůžkami uděláme do víčka dírku a na rozpálené pánvi, kterou potřeme minimem oleje upečeme mramorové palačinky. Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na nudličky a na rozpálené pánvi osmažíme do zlata. Na mramorovou palačinku poklademe salátové listy, plátky masa, žampiony, šunku, sýr, cibuli, zakysanou smetanu a srolujeme.

 
Zdroj: Coolinarika 

15.
Oblíbené palačinky plněné marmeládou

Budeme potřebovat: 500 ml polotučného mléka, 9 lžic hladké mouky, 1/2 lžičky soli, 1 balíče kvanilkového cukru, 1 ks vejce + 1 žloutek, 2 lžička najemnou nastrouhané citronové kůry, sádlo na smažení, libovolná marmeláda nebo džem k naplnění palačinek.

Postup: Všechny suroviny vyšleháme a těsto necháme hodinu odpočívat. Je-li příliš husté, přidáme mléko. Je-li naopak řídké, přidáme trochu mouky. Do vhodné pánve dáme kousek sádla, rozpálíme, v tenké vrstvě nalejeme těsto a smažíme z obou stran do zlatova. Plníme marmeládou, srolujeme, pocukrujeme, a máme hotovo.

 
Zdroj: NejRecept 

16.
Dvoubarevný palačinkový dortík s nutellou a šľehačkou

Budeme potřebovat: 360 g hladká mouka, 900 ml mléko, 2 lžičky kr. cukr, 3 lžíce olej, 3 ks vejce, 2 lžíce kakao, smetana ke šlehání, nutella.

Postup: Palačinky: Vajíčko si rozšleháme a přidáme ho do mléka. Následně přidáme ostatní suroviny a důkladně zpracujeme, abychom neměli hrudky. Připravené těsto rozdělíme na polovinu. Do jedné poloviny dáme kakao a promícháme. Těsta odložíme do lednice na minimálně hodinu a následně si ho na pánvi, kterú jsme potřeli malým množstvím oleje (nejlépe je namočit si v oleji ubrousek a jí potírat pánev - dáváme pozor, abychom se nepopálili), vrstvíme naběračkou. Upečené palačinky necháme vychladnout. Vychladlé palačinky střídavě vrstvíme. Potíráme je vyšlehanou šlehačkou a nutellou. Nutellu jsem natírala na světlou palačinku a šlehačku jsem natírala na tmavou palačinku, aby po překrojení dortík vypadal lépe. Plnit můžete čímkoliv, co máte rádi.

 
Zdroj: NejRecept