NejRecept.cz Zavařeniny Čalamády Jak nejlépe uskladnit domácí kysané zelí ze sudu. Tradiční způsob, jak mít zásoby na celý rok.
Jak nejlépe uskladnit domácí kysané zelí ze sudu. Tradiční způsob, jak mít zásoby na celý rok.
Recept Jak nejlépe uskladnit domácí kysané zelí ze sudu. Tradiční způsob, jak mít zásoby na celý rok.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mishenka Mishenka    ·   27.4.2024

Jak nejlépe uskladnit domácí kysané zelí ze sudu. Tradiční způsob, jak mít zásoby na celý rok.

Pokud dodržíte můj postup, zelí se rozhodně nezkazí, zůstane tvrdé, křupavé a nezčerná. Tak pojďme na to společně! Je to opravdu rychlé a snadné. Kysané zelí bude k dispozici po celý rok.

10 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření

Určitě se i vám stalo, že jste v zimě naložili kysané zelí do sudu a asi jste měli velké oči, což se nám stává každý rok, a najednou léto klepalo na dveře a v sudu bylo ještě super chutné domácí zelí. A tak jste si položili otázku, co dělat, aby se nezkazilo? Přináším vám super tip. Zavařte ho.

Pokud dodržíte můj postup, zelí se rozhodně nezkazí, zůstane tvrdé, křupavé a nezčerná. Tak pojďme na to společně! Je to opravdu rychlé a snadné. Kysané zelí bude k dispozici po celý rok.

  1. Zelí vyjměte ze sudu a pořádně natlačte do umytých sklenic tak, abyste vytlačili vzduch.
  2. Každou sklenici naplňte až po vrch a tak, aby na vrchu byla šťáva a pokrývala zelí, jinak zelí zčerná. Pokud by se vám to i náhodou stalo, zelí nic není, je to jen estetické a můžete zelí směle použít.
  3. Zřejmě vám na konci zvýší šťáva, tak tu si odložte stranou a zavařte ji samostatně, je výborná pro přípravu dalších pokrmů.
  4. Zelí zavařujeme jen 10 minut, ne déle, abychom zelí neuvařili a zůstane fajně křupavé.
  5. Takto uložené zelí vám vydrží dlouho. Samé výhody :)
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář