Nejjednodušší a nejlepší karamelový krém připraven za pár minut

Příprava krému je pro každého noční můrou. Musí být nadýchaný, hladký, sladký a chutný. Vyzkoušejte připravit tento univerzální krém z kondenzovaného mléka a másla. Používá se do různých zákusků a ještě nikdy se nestalo, aby se někomu nevydařil.

Přidal:admin, 2.12.2015
Kategorie: Vánoce, Tipy a triky, Velikonoce
Nejjednodušší a nejlepší karamelový krém připraven za pár minut

Tento univerzální krém můžete použít na plnění trubiček, je vhodný do medových řezů, do obyčejných koláčů, ...

Na přípravu krému budeme potřebovat pouze 2 suroviny:

⇒ 1 plechovka kondenzované mléko (zkaramelizované)

⇒ 300 g máslo


 Postup:

  1. Pokud jste koupili obyčejné salko, musíte ho nejprve uvařit. Do hrnce nalijeme vodu a vložíme celou plechovku salka tak, aby byla ponořena ve vodě. Necháme vařit 3 hodiny (občas zkontrolujeme, přidáme vodu a plechovku otočíme). Po uvaření necháme kondenzované mléko zcela vychladnout. V obchodě už dostat i přímo karamelové salko, které není třeba vařit.
  2. Máslo necháme při pokojové teplotě (pokud jste máslo zapomněli v chladničce, pomozte si mikrovlnkou) změknout a vyšlehejte ho mixérem do hladka. Šlehejte při nízkých otáčkách a postupně přidávejte po lžících kondenzované mléko. Při rychlém šlehání se může stát, že se vám máslo se salkem srazí a v krému budou hrudky.
  3. Ušlehaný krém odložíme do chladničky na 30 minut a pak můžeme plnit.

Zdroj: Zhenskiy-sait