Když je venku horko, člověku se nechce ani vařit. Nic těžké na žaludek, ale příjemné osvěžující jídlo, které připravíte za pár minut.
Když je venku horko, člověku se nechce ani vařit. Nic těžké na žaludek, ale příjemné osvěžující jídlo, které připravíte za pár minut.
Středomořská zálivka z vinného octa a gyros koření
Ocet smícháme s citronovou šťávou, mletou červenou paprikou, pepř, řeckým kořením, oreganem a pepřem. Pomalým proudem přiléváme olivový olej a důkladně mícháme, dokud se hmota dokonale nespojí. Skladujeme v uzavíratelné nádobě ve chladničce po dobu 1 týdne.
Zdroj: Kalynskitchen
Celerový dressing
Celer omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Vložíme ho do mixéru spolu s kokosovým mlékem, octem, olejem, cibulovým a česnekovým práškem (klidně můžete použít i čerstvou cibuli a čerstvý česnek), přidáme petržel, pažítku, pepř a sůl. Mixujeme do hladka a odložíme do lednice.
Zdroj: Spabettie
Koprová zálivka s křenem
Kopr nasekáme na drobno, česnek prolisujeme, přidáme nastrouhaný křen, worcester a citrónovou šťávu. Důkladně utřeme, osolíme a opepříme podle chuti, přidáme olivový olej a nakonec přidáme bílý jogurt. Necháme v chladničce odstát minimálně jednu hodinu.
Zdroj: Thelemonbowl
Majonézový dressing s mákem
Jablečný ocet ohřejeme, přidáme cukr a necháme ho rozpustit. Když je cukr rozpuštěný, přidáme hořčici, na drobno nasekanou cibuli, mák a nakonec majonézu. Osolíme a opepříme podle chuti. Před podáváním ho důkladně vychladíme.
Zdroj: Imld
Limetkový dresink s medem a česnekem
Pomocí kuchyňského robota důkladně vyšleháme všechny suroviny na přípravu dresinku do hladké hmoty. Nakonec osolíme a opepříme podle chuti. Před podáváním necháme dressing v chladničce odpočívat minimálně jednu hodinu.
Zdroj: Whataboutthefood
Jogurtový dressing s kari kořením
Med dáme do misky, přidáme kari koření a spojíme. Osolíme a opepříme podle chuti, přidáme citronovou šťávu a nakonec i bílý jogurt. Tento dressing neskladujeme v chladničce, podáváme ho ihned k čerstvému salátu.
Zdroj: Unclejerryskitchen
Pikantní dijónka zálivka
Ve skleněné misce utřeme majonézu s octem a hořčicí. V druhé misce smícháme cukr, pepř a sůl a přidáme nasekanou šalotku a chilli papričku. Spojíme a důkladně vymícháme. Skladujeme v uzavíratelné nádobě ve chladničce po dobu jednoho týdne.
Zdroj: Asouthernfairytale
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě