Ananasové řezy též zvané ORGASMUS

Moji drahouškové se stoprocentní jistotou poznají, že maminka už je zase "ve své kůži". V kuchyni už to zase řinčí, prská, klokotá a hlavně voníííí... :-) Autor: Danka

Přidal:, 31.10.2018
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Ananasové řezy též zvané ORGASMUS

Suroviny

Těsto:
1 a 1/2 hrnkupolohrubé mouky (myšleno objem 250ml)
1 hrnekkrystalu
2 kscelá vejce
1 bal.prášek do pečiva
2 lžičkyjedlé sody
špetkasoli
1 plechovkaananasového kompotu (celková hmotnost 565g)
Krém:
2 kelímkyneochuceného pomazánkového másla
1 bal.kupovaný vanilkový pudink se šlehačkou (takový ten známý kelímek pudinku, co má navrchu kopeček šlehačky)
1 lžícekrystalu
1 bal.vanilkový cukr

Postup přípravy

  1. Ananasový kompot slijeme do misky, ovoce vhodíme do robotu a rozmixujeme, poté vlijeme ke šťávě do misky. Přidáme vejce, cukr a posléze i směs mouky s kypřícím práškem, sodou a špetkou soli. Důkladně promícháme a vlijeme na menší plech s vysokým okrajem (já mám formu 32x22cm), vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou (místo hrubé mouky lze použít i strouhaný kokos nebo mleté ořechy).
  2. Pečeme asi 20-25 minut na 170 stupňů.
  3. Korpus necháme zcela vychladnout, pak potřeme krémem , pocákáme čokoládou a posypeme ořechy.
  4. Krém:
    Všechno v míse důkladně promícháme a nalijeme na korpus.
  5. Navrch cik-cak pocákáme čokoládou (rozehřála jsem čokoládu na vaření z Lidlu 52%, asi 40g a plátek stoprocentního tuku) a sypeme ořechy (já sypu sekanými lískovými až na talíři, máme doma alergika, tak aby nám chudák neotekl, baští bez posypu).