NejRecept.cz Sladká jídla Buchty Babiččiny buchty (ze staré kuchařky)
Babiččiny buchty (ze staré kuchařky)
Recept Babiččiny buchty (ze staré kuchařky)
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Reny Naty A.    ·   16.2.2017

Babiččiny buchty (ze staré kuchařky)

Není nad starou klasiku :) Kdo nemá rád buchty plněné nebo bez nádivky, neví co je dobré. Já miluji buchty ku kyselé polévke (zelné, fazolové, čočkové). Poprášené moučkovým cukrem a samozřejmě upéct buchtičky musíte z dvojité dávky, pokud chcete, aby vám zůstali i na druhý den. U nás doma se kradou ještě horké :) Jsou měkké i na druhý den, ale u nás doma obvykle vydrží maximálně 2 hodiny po upečení :) Autor: Reny Naty A.

Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 g
hladké nebo polohrubé mouky
30 -50 g
cukru
50 g
tuku
1 ks
vejce
20 g
droždí
5 g
soli
asi 1/4 l
mléka
citronová kůra, vanilka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Mouku promícháme se solí a uděláme v ní důlek. Do důlku rozdrobíme droždí, trochu cukru a trochu vlažného mléka. Promícháme s trochou mouky a necháme vzejít kvásek, asi 15 minut.
  2. Přidáme zbytek surovin a vypracujeme vláčné těsto. (vajíčko rozkvedlám ve zbytku mléka).
  3. Necháme asi hodinu kynout.
  4. Do pekáčku nalijeme trochu oleje a buchty v něm trochu poválíme, aby se nám neslepily.
  5. Necháme ještě tak 15 -20 minut dokynout. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200° C asi 25 -35 minut.
  6. Plnila jsem makem a nektere povidly.

Můj blog s Hankou: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Kessy    ·   16.9.2022   ·   Odpovědět   ·  

Babiččiny buchty, které jsem dělala podle tohoto receptu, jsou opravdu úžasné. Opravdu nevydržely do druhého dne - jak je uvedeno v úvodu receptu. Udělala jsem je proto znovu, abych se přesvědčila, že jsou tak dobré i druhý den. Byly úžasné i třetí den (zachraňovala jsem je pro tento účel). Děkuji za zveřejnění tohoto receptu. Už jiné buchty dělat nebudu.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář