Babiččiny buchty (ze staré kuchařky)

Přidal: Reny Naty A., 16.2.2017
Kategorie: Buchty, Sladká jídla, Moučníky, Dezerty
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Není nad starou klasiku :) Kdo nemá rád buchty plněné nebo bez nádivky, neví co je dobré. Já miluji buchty ku kyselé polévke (zelné, fazolové, čočkové). Poprášené moučkovým cukrem a samozřejmě upéct buchtičky musíte z dvojité dávky, pokud chcete, aby vám zůstali i na druhý den. U nás doma se kradou ještě horké :) Jsou měkké i na druhý den, ale u nás doma obvykle vydrží maximálně 2 hodiny po upečení :) Autor: Reny Naty A.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Reny Naty A., 16.2.2017
Kategorie: Buchty, Sladká jídla, Moučníky, Dezerty
SUROVINY
500 ghladké nebo polohrubé mouky
30 -50 gcukru
50 gtuku
1 ksvejce
20 gdroždí
5 gsoli
asi 1/4 lmléka
citronová kůra, vanilka
- Mouku promícháme se solí a uděláme v ní důlek. Do důlku rozdrobíme droždí, trochu cukru a trochu vlažného mléka. Promícháme s trochou mouky a necháme vzejít kvásek, asi 15 minut.
- Přidáme zbytek surovin a vypracujeme vláčné těsto. (vajíčko rozkvedlám ve zbytku mléka).
- Necháme asi hodinu kynout.
- Do pekáčku nalijeme trochu oleje a buchty v něm trochu poválíme, aby se nám neslepily.
- Necháme ještě tak 15 -20 minut dokynout. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200° C asi 25 -35 minut.
- Plnila jsem makem a nektere povidly.
Můj blog s Hankou: Pečení všeho druhu ORIGINAL
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Babičkine buchty (zo starej kuchárky).
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Bułeczki jak u babci (ze starej książki kucharskiej).
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Omas Buchteln (aus einem alten Kochbuch) an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Nagymamám buktája (a régi szakácskönyvből).
KOMENTÁŘE K RECEPTU