Bábovka Albert - stará dobrá klasika

Recept Bábovka Albert - stará dobrá klasika

Přidal: , 27.9.2017

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Taková klasika, která nikdy nezklame. Není vůbec špatná a to mi velmi nechutnají plněné bábovky. Tvaroh ochucený vanilkový pudinkem a cukrem. Někdo přidává celá vejce, ale v tomto receptu jsou zmíněny pouze žloutky. Zbytečně vám celé vajíčko nádivku rozředí, takže bílky si odložte do jiného dezertu, případně je nechte na hranolky. Já bílky vyšlehám vidličkou a obalím nakrájené domácí hranolky a dám smažit. Jsou mnohem křupavější. Ale tentokrát jsem dělala bílkovou polevu na bábovku, takže jsem je spotřebovala hned. Autor: Milka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 27.9.2017

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Moučníky

SUROVINY

Těsto:

3 ksvajíčka
15 dkgkrystalového cukru
1 dloleje
1 dlmléka
30 dkgpolohrubé mouky
2 PLkakao
1 bal.prášek do pečiva

Náplň:

50 dkgměkkého tvarohu
2 ksžloutky
4 PLmoučkového cukru
1 bal.vanilkový cukr
1 bal.vanilkový pudink
1,5 dlmléka

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Nejprve si uděláme nádivku. Tvaroh smícháme se žloutky, cukrem, pudinkovým práškem, vanilkou a mlékem.
  2. Nyní si uděláme těsto: Celá vejce ušleháme s cukrem, přidáme olej, šleháme, potom přidáme mléko a po částech přimícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem.
  3. Do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy dáme trochu kakaového těsta, pak přidáme polovinu tvarohu, tvaroh přikryjeme kakaovým těstem, potom znovu tvaroh a nakonec zbytek kakaového těsta.
  4. Pečeme při 180 ° C asi 45 minút. Po 30 -ti minutách přikryjeme vrch alobalem.
  5. Bábovku necháme vychladnout a až tak vyjmeme z formy.
  6. Ozdobíme ji bílkovým cukrem a drobenkou, nebo jen pocukrujeme ...
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit