Bábovka Mraveniště s vaječným likérem

Jednoduchá, výborná bábovka ke kávičce. Zkoušela jsem tuto bábovku i bez některých surovin, které jsou nyní v popisu, ale nebylo to ono :) Doplnila jsem vaječný likér, který dodal bábovce vláčnost, doplnila jsem i meruňkovou marmeládu, která chuťově dokonale ladí s čokoládovou polevou a na závěr jsem zdobila čokoládovou rýží :) Autor: Blažena

Přidal:, 21.5.2019
Kategorie: Bábovky, Dezerty
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Bábovka Mraveniště s vaječným likérem

Suroviny

5 ksvejce
250 gmoučkový cukr
250 gHera
125 mlvaječný likér
300 ghladká mouka
1/2 bal.prášek do pečiva
1 bal.vanilkový cukr
60 grýže čokoládová tmavá
4 PLteplá meruňková marmeláda
200 gtmavá čokoládová poleva
rýže čokoládová tmavá na ozdobu
rýže čokoládová bílá na ozdobu

Postup přípravy

  1. Těsto: v nádobě vyšleháme žloutky s 200 g moučkového cukru, balíčkem vanilkového cukru a změklou Herou. Po částech přidáme vaječný likér. Bílky vyšleháme se špetkou soli do pěny, po částech zašleháme 50 g moučkového cukru. Důkladně zamícháme do žloutkové hmoty. Mouku s práškem do pečiva smícháme, prosejeme a zamícháme do těsta spolu s tmavou čokoládovou rýží.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a upečeme. Teplota 180 ° C 45-50 minut, nebo podle potřeby. Údaje jsou orientační. Povrch při pečení můžeme přikrýt alobalem. Vyzkoušíme špejlí. Po mírném vychladnutí vyjmeme z formy.
  3. Po úplném vychladnutí potřeme teplou marmeládou a polijeme rozpuštěnou tmavou čokoládovou polevou. Během tuhnutí posypeme tmavou čokoládovou rýží a ozdobíme bílou rýží.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé 
kuchařky - Blažena Sadovská