Bábovka s tvarohem a meruňkami

A při výběru svátečního moučníku jsem se dneska inspirovala u své milé kolegyně z práce. A myslím, že se povedla... Chuťově docela zajímavá a výzorem ještě více. Použila jsem už kupované zavařené meruňky, moje se již minuly. Při mých doma nemám šanci připravit ovoce na zimu v tak velkém množství, ale to nevadí. Autor: Danka

Přidal:Danula Vašíčková, 6.4.2018
Kategorie: Moučníky
Bábovka s tvarohem a meruňkami

Suroviny

Náplň:
500 gměkkého vaničkového tvarohu
1 ksžloutek
4 lžícemoučkového cukru
4 lžícesmetany ke šlehání (31%)
1 bal.vanilkový cukr
1 bal.vanilkový pudinkový prášek (37g)
1 bal.meruňkový kompot
Těsto:
3 kscelá vejce + zbylý bílek z tvarohové náplně
150 gkrystalu
60 mloleje
100 mlmléka
300 gpolohrubé mouky
2 lžíceholandského kakaa
1 bal.prášek do pečiva
špetkasoli

Postup přípravy

  1. Netradičně začneme nejdříve tvarohovou náplní.
  2. V míse jen vařečkou umícháme tvaroh se smetanou, žloutkem, oběma cukry a pudinkovým práškem.
  3. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přišleháme olej a mléko a pak už jen vařečkou vmícháme mouku s kakaem, práškem do pečiva a špetkou soli.
  4. Polovinu těsta nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy, zalijeme tvarohovou náplní, poklademe meruňkami a zalijeme zbytkem těsta.
  5. Pečeme 45 minut na 160 stupňů. Doba a teplota jsou pouze orientační, řiďte se zkušenostmi se svou troubou.
  6. Hotovou bábovku necháme ve formě zcela vychladnout a pak teprve vyklopíme, aby se nám nerozpadla!!!