NejRecept.cz Část dne Oběd Bramborové bochánky plněné houbami
Bramborové bochánky plněné houbami
Recept Bramborové bochánky plněné houbami
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Lacusin

Bramborové těsto, vynikající houbovo mrkvová nádivka s cibulkou. Pokud se vám zbyla bramborová kaše z předešlého dne z oběda, určitě ji nevyhazujte. Kdysi se z takové i třídenní bramborové kaše připravovali bramborové placky a byly velmi chutné, ale co kdysi ... ještě i dnes to takto děláváme, protože nás to naučili babičky :) Vyzkoušejte připravit plněné bramborové bochánky s houbami, mrkví a cibulkou. S zakysanou smetanou je to vynikající dobrota. Samozřejmě naplnit můžete i jinými suroviny, jak kdo chce. Autor: Lacusin

Lacusin Lacusin    ·   3.1.2017

Bramborové bochánky plněné houbami

Bramborové těsto, vynikající houbovo mrkvová nádivka s cibulkou. Pokud se vám zbyla bramborová kaše z předešlého dne z oběda, určitě ji nevyhazujte. Kdysi se z takové i třídenní bramborové kaše připravovali bramborové placky a byly velmi chutné, ale co kdysi ... ještě i dnes to takto děláváme, protože nás to naučili babičky :) Vyzkoušejte připravit plněné bramborové bochánky s houbami, mrkví a cibulkou. S zakysanou smetanou je to vynikající dobrota. Samozřejmě naplnit můžete i jinými suroviny, jak kdo chce. Autor: Lacusin

Sdílet na Facebooku
Suroviny
550 g
hladká mouka
250 ml
teplá voda
5 ks
brambory
1 PL
kr. cukr
špetka
sůl
na smažení
olej
250 g
houby
4 ks
cibule (menší)
1 ks
mrkev
1 lžičku
sušené droždí
50 g
máslo
vajíčko na potření
Postup receptu
Vytisknout
  1. Brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Po uvaření je scedíme, očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.
  2. Do velké misky dáme teplou vodu, přidáme droždí, cukr, sůl a dobře promícháme. Přidáme teplé brambory a změklé máslo. Vše důkladně promícháme a zpracujeme hmotu, do které postupně přidáváme mouku. Hotové těsto necháme na teplém místě odpočívat přibližně půl hodinu.
  3. Zatímco těsto odpočívá, připravíme si nádivku. Cibuli nasekáme nadrobno, houby na plátky a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Takto nakrájené suroviny orestujeme na trošce oleje a necháme mírně vychladnout.
  4. Těsto na pomoučené pracovní desce rozválíme na hrubší plát. Na kraj navrstvíme náplň, těsto přeložíme, odkrojíme a nakrájíme na kousky o šířce cca 5-7 cm. Ukládáme na papírem vyložený plech.
  5. Před pečením bochánky potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů. Pečeme cca 20 minut.
  6. Podáváme například se zakysanou smetanou.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář