Bůček v marinádě

Nejen pro chlapy, ale i pro nás ženy je toto jídlo jako stvořené. Tedy alespoň pro mě. Miluji bůček. Marinovala jsem ho v pivní marinádě, do které jsem přidala i lžíci hořčice a lžíci medu, prolisovala jsem česnek, ochutila kořením. Marinádu můžete připravit i den předem, abyste maso marinovali celou noc, tehdy bude maso mnohem chutnější a šťavnatější. Ale i když nestíháte, tak jako já, tak po upečení je pěkně šťavnaté. Autor: Adddy

Přidal:, 5.2.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Bůček v marinádě

Suroviny

Základ:
600 gbůčku
Marináda:
100 mlpiva
1 lžíceobyč. hořčice
1 lžičkamedu
2-3 stroužkyčesneku
dle chutisůl, pepř, chilli

Postup přípravy

  1. Bůček si nakrájíme na plátky, dáme do zapékací misky a podlijeme troškou vody.
  2. V misce si smícháme suroviny na marinádu a nalijeme na bůček. Přiklopíme a pečeme asi 1h na 180 °, poté odklopíme a pečeme do ztmavnutí, aby se udělala kůrčička.
  3. Podáváme s bramborem. Dobrou chuť :)