Buchta s vitacitem a tvarohovým krémem

No jasně, že byl i moučníček. Bez něj by to nebyla ta správná neděle. I když, teď mě tak napadá, není náhodou neděle odvozená od "nedělání"? Prostě pro samou práci nebyl čas se ani pochlubit, takže "teprv včíl"... :D :D :D Autor: Danka

Přidal:, 18.10.2018
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Buchta s vitacitem a tvarohovým krémem

Suroviny

Korpus (objem 250ml):
2 a 1/2 hrnkupolohrubé mouky,
1 hrnekkrystalu
1 bal.prášek do pečiva
2 vrchovaté lžícekvalitního holandského kakaa
1 hrnekvlažné vody
1 hrnekoleje
3 ksvejce
Tvarohová náplň:
4 vaničkyměkkého tvarohu
150 mlvelmi vychlazeného mléka
5 lžicrumu
6 lžicmoučkového cukru
2 sáčkyinstantní šlehačky
Želé:
3/4 lvody
200 mlpomerančového džusu
1 bal.Vitacit s pomerančovou příchutí
2 a 1/2 sáčkuvanilkového pudinkového prášku
60 gkrystalu

Postup přípravy

  1. V míse smícháme všechny "suché" ingredience, poté přidáme všechny "tekuté" ingredience, důkladně promícháme a nalijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný velký plech s vysokým okrajem (42x32cm).
  2. Pečeme asi 30 minut na 170 stupňů. Teplota i čas jsou pouze orientační, řiďte se zkušenostmi se svou troubou a použijte test špejlí. 
  3. Korpus necháme zcela vychladnout, poté potřeme tvarohovou náplní, zalijeme želé a dáme přes noc do ledničky.
  4. Tvaroh zředíme mlékem, přidáme rum, přisypeme cukr, důkladně promícháme, vsypeme instantní šlehačku a vyšleháme ručním elektrickým šlehačem. Hotový krém natřeme na vychladlý korpus a zalijeme ovocným želé.
  5. Vodu a džus nalijeme do hrnce, přidáme cukr a Vitacit, vsypeme pudinkové prášky, dobře rozkvedláme a uvaříme želé. Ihned ještě teplé nalijeme na krém a dáme ztuhnout přes noc do ledničky.