Burgundské hovězí

Přidal: NejLucka, 8.4.2015
Kategorie: Hovězí maso, Maso, Oběd
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Už jen při pohledu na toto masíčko musíte být hladoví. Hovězí maso, žampiony, slanina a omáčka z červeného vína. Mňamka!
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 8.4.2015
Kategorie: Hovězí maso, Maso, Oběd
SUROVINY
Budeme potřebovat:
cca 500 ghovězího masa
1 lžícerajského protlaku (vrchovatá)
4 ksžampiony
1/2 lčerveného víne
1 ksmrkev
3 stroužkyčesneku
1 lžícesádla
100 gslaniny
mouka na zahuštění
hovězí vývar
sůl a pepř
majoránka
chilli
cibule
- Na sádle orestujeme kusy masa. Pokud se nevejdou všechny do pánve, opékejte je na dvakrát, aby se nedusily.
- Pak maso vyjměme a přidáme slaninu. Orestujeme, vyjmeme k masu a vložíme nakrájenou cibuli a mrkev na kolečka.
- Restujeme do zlatavé barvy a přidáme česnek a maso se slaninou. Zahustíme moukou, přidáme protlak a zalijeme vínem a vývarem natolik, aby maso bylo zakryté. Přikryjeme poklicí a dáme do trouby asi na 2 hodinky.
- Ke konci si na pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme na něm žampiony. Kastrol nebo pánev na čem jsme vařili, tak dáme na plotnu a provaříme se žampiony. Nakonec dochutíme majoránkou a chilli. Podáváme s chlebem. Dobrou chuť!
Zdroj: Vaření a pečení s láskou
KOMENTÁŘE K RECEPTU