Červené thajské kari s kokosovým mlékem

Když jsem včera dělala hovězí guláš, mě při vaření otravovali choutky na něco thajské, tak jsem přemýšlela, co bude na zítra, čili na dnes k obědu. V lednici jsem měla zeleninu, stehna jsem vybrala z mrazáku a ještě jsem v komoře našla kokosové mléko v plechovce a více tomu nechýbalo. Vzniklo thajské kari s kokosovým mlékem. I když z kuřecích prsou je to lepší, ani toto nebylo špatné. Autor: HeMiShEk

Přidal:, 8.3.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Červené thajské kari s kokosovým mlékem

Suroviny

2 kskuřecích vykostěných stehen
1 ksčervená paprika
1 ksmalá cuketa
1 plechovkakokosového mléka
0,5 kslimetky
1 lžičkačervené kari pasty
olej, rybí omáčka

Postup přípravy

  1. V hluboké pánvi rozehřejeme olej. Přidáme kari pastu a necháme rozpustit. Pak přidáme kokosové mléko a přivedeme k varu.
  2. Do směsi přidáme nakrájené kuřecí maso a chvíli vaříme. Až je maso skoro hotové přidáme nakrájenou papriku a cuketu. Přilijeme trochu rybí omáčky a vymačkanou šťávu z půlky limetky.
  3. Necháme chvíli povařit a podáváme s rýží. Přeji dobrou chuť.=)