NejRecept.cz Podle ovoce Třešně Cherry mascarpone krém s čokoládou
Cherry mascarpone krém s čokoládou
Recept Cherry mascarpone krém s čokoládou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   13.4.2015

Cherry mascarpone krém s čokoládou

Cherry mascarpone krém v pohárech. Sladká dobrota, na které si pochutnají i nároční mlsouni. Mňamka!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat: (6 porcí)

400 g
vypeckované třešně
100 g
kr. cukr
1 lžička
vanilkový extrakt
15 g
kukuřičný škrob
250 g
mascarpone
300 ml
smetana ke šlehání
40 g
moučkový cukr

Dekorace:

150 g
hořká čokoláda
1 lžička
olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si 6 sklenic. Pár třešní odložíme bokem na ozdobu. Ostatní vložíme do hrnce, přidáme kr. cukr a vanilku. Zahřejeme a když nám třešně začnou vřít, oheň snížíme. Podusíme cca 5-6 minut.
  2. Škrob rozmícháme ve sklenici s vodou a přilijeme ho k třešňové hmotě. Promícháme a necháme vychladnout.
  3. Smetanu ke šlehání vyšleháme spolu s cukrem do tuhé šlehačky a postupně ji přimícháme k mascarpone.
  4. Do sklenic vrstvíme střídavě mascarpone krém a třešňovou hmotu, dokud nemineme všechno.
  5. Na vrch navrstvíme rozpuštěnou čokoládu, do které jsme přidali olej. Ozdobíme třešněmi, které jsme si odložili bokem na začátku. Necháme v lednici ztuhnout a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Citromhab

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář