NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Čokoládová extáze bez mouky
Čokoládová extáze bez mouky
Recept Čokoládová extáze bez mouky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   24.6.2015

Čokoládová extáze bez mouky

Vynikající čokoládový dort bez použití mouky. Tři vrstvy luxusní čokoládové chutě. Hotová delikatesa!

Suroviny

Korpus:

110 g
kvalitní čokoláda
8 lžic
máslo
3/4 hrnku
kr. cukr
3 ks
vejce
1/2 hrnku
kakao

1. vrstva:

450 g
smetanový sýr
1/2 hrnku
moučkový cukr
3 ks
vejce
1/2 šálku
na kousky nalámaná čokoláda

2. vrstva:

1 a 1/4 hrnku kvalitní čokoláda
2 hrnky
smetana ke šlehání

3. vrstva:

340 g
kvalitní čokoláda
1 hrnek
máslo
1 lžíce
javorový nebo kukuřičný sirup
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si formu na pečení o průměru 23 cm. Dno formy vyložíme papírem na pečení nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
  2. Ve vodní lázni rozpustíme kvalitní čokoládu s máslem. Následně vmícháme cukr a jedno vajíčko po druhém. Na závěr přidáme kakao a důkladně utřeme hladkou hmotu, kterou navrstvíme do formy.
  3. 1. vrstva:
    Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a necháme ji mírně vychladnout. Smetanový sýr utřeme s cukrem a postupně přidáváme jedno vajíčko po druhém. Za každým vajíčkem důkladně utřeme. Do smetanové hmoty postupně přiléváme čokoládu a šleháme. Hmotu opatrně navrstvíme na těsto a pěkně uhladíme. Vložíme do trouby a pečeme cca 50 - 60 minut. Upečený koláč vyjmeme a necháme vychladnout při pokojové teplotě. Když má koláč pokojovou teplotu, pak ho vložíme do chladničky a necháme odpočívat minimálně 2 hodiny.
  4. 2. vrstva:
    Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a necháme ji mírně vychladnout. Smetanu ohřejeme na mírném ohni - pozor, nevaříme ji! a odstavíme. Přidáme čokoládu a mícháním hmotu spojíme. Necháme vychladnout a odložíme na pár hodin do chladničky. Následně vyšleháme mixérem. Rozetřeme na 1. vrstvu a pěkně uhladíme. Znovu odložíme do chladničky.
  5. 3. vrstva:
    Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme máslo a sirup. Když máme hmotu jednotnou, odstavíme a necháme mírně vychladnout, abychom při natírání neporušili 2. vrstvu. Pěkně rozetřeme a necháme ztuhnout.
  6. Před podáváním vyjmeme koláč z lednice a necháme ho odstát při pokojové teplotě alespoň půl hodinu nebo hodinu. Krájíme ostrým nožem, který namočíme do horké vody, aby nám poleva nepopraskala.

Zdroj: Hugsandcookiesxoxo

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář