Čokoládový dezert s bílkovou pěnou
Klasické ptačí mléko je oblíbeným sladkým dezertem. Čokoládová verze této dobroty s chutí pomerančové kůry a skořice je také famózní.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Základ:
1000 mlmléko
200 ghořká čokoláda
1 lžičkakakaa
100 gkr. cukr
5 ksžloutku
2 lžícehladká mouka
1 bal.vanilkový cukr
Pěna:
5 ksbílku
1 lžičkakr. cukr
pár kapekcitronová šťáva
špetkasůl
Dále budeme potřebovat:
pomerančová kůra
skořice
- Žloutky utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem, hladkou moukou a kakaem. Přidáme 100 ml mléka a vymícháme do pěny. Zbylé mléko zahřejeme na ohni, přidáme na kousky nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme. Když máme čokoládu rozpuštěnou, přidáme žloutkovou směs a za stálého míchání spojíme.
- Bílky utřeme s cukrem, špetkou soli a citronovou šťávou do tuhé pěny. Do hrnce dáme sevřít vodu. Když vře, odstavíme z ohně a lžící vkládáme hromádky husté pěny. Z obou stran je vaříme cca půl minuty a vyjmeme je.
- Do sklenic navrstvíme čokoládový krém a na vrch poklademe bílkové hromádky. Vrch ozdobíme strouhanou pomerančovou kůrou a posypeme skořicí.
Zdroj: Citromhab
KOMENTÁŘE K RECEPTU