Čokoládový dezert s bílkovou pěnou

Recept Čokoládový dezert s bílkovou pěnou

Přidal: , 9.3.2015

Kategorie: Chuťovky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Klasické ptačí mléko je oblíbeným sladkým dezertem. Čokoládová verze této dobroty s chutí pomerančové kůry a skořice je také famózní.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 9.3.2015

Kategorie: Chuťovky

SUROVINY

Základ:

1000 mlmléko
200 ghořká čokoláda
1 lžičkakakaa
100 gkr. cukr
5 ksžloutku
2 lžícehladká mouka
1 bal.vanilkový cukr

Pěna:

5 ksbílku
1 lžičkakr. cukr
pár kapekcitronová šťáva
špetkasůl

Dále budeme potřebovat:

pomerančová kůra
skořice

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Žloutky utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem, hladkou moukou a kakaem. Přidáme 100 ml mléka a vymícháme do pěny. Zbylé mléko zahřejeme na ohni, přidáme na kousky nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme. Když máme čokoládu rozpuštěnou, přidáme žloutkovou směs a za stálého míchání spojíme.
  2. Bílky utřeme s cukrem, špetkou soli a citronovou šťávou do tuhé pěny. Do hrnce dáme sevřít vodu. Když vře, odstavíme z ohně a lžící vkládáme hromádky husté pěny. Z obou stran je vaříme cca půl minuty a vyjmeme je.
  3. Do sklenic navrstvíme čokoládový krém a na vrch poklademe bílkové hromádky. Vrch ozdobíme strouhanou pomerančovou kůrou a posypeme skořicí.
  4. Podáváme vychlazené, ale ani horké není špatné. Dobrou chuť!

Zdroj: Citromhab

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit