Připravíme si kulatou formu na pečení o průměru 18 cm. Dno vyložíme pečícím papírem.
Rozmixované sušenky smícháme s nasekanými vlašskými ořechy, přidáme kakao, rozpuštěné máslo s kr. cukrem, rum a mléko. Důkladně zpracujeme a navrstvíme na dno formy. Pořádně utlačíme a necháme v chladničce odstát.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme mírně vychladnout. 150 ml smetany ohřejeme, přidáme cukr, máslo, vanilku a mícháním rozpustíme. Odstavíme a necháme vychladnout.
200 ml smetany vyšleháme mixérem do tuhé šlehačky, přidáme tenkým proudem rozpuštěnou čokoládu a vychladlou smetanu. Vyšlehanou hmotu vložíme do lednice vychladnout a následně navrstvíme na těsto. Vrch ozdobíme podle vlastní fantazie.