Lískáče dáme na suchý plech do trouby, rozehřáté na 160 °C a necháme je tam cca 7 minut, ne déle. Potom, po částečném vychladnutí, je rukama "odšlupkujeme". Poté je pomeleme najemno.
Do žloutkové pěny vmícháme vychladlou čokoládu s máslem. Přidáme pomleté ořechy. Z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh. Ten pak zlehka vmícháme do těsta. Dortovou formu vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou.
Těsto přemístíme do formy a stěrkou uhladíme. Vložíme do trouby a pečeme při 160 °C (ne horkovzduch.. horní + spodní ohřev) cca 45 minut.
Těsto má svrchu popraskat, ovšem uvnitř má zůstat vlhké až mokré. Můžeme dát čokopolevu: 33% šlehačku přivedeme k bodu varu, ale nevaříme, a v ní rozpustíme 75% hořkou čokoládu. Ale je to taková bomba (kalorická), že já jsem jen tak cákala.
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé kuchařky - Naďa Indruchová