Créme brüleé

Přidal: Romča Važa, 27.5.2015
Kategorie: Koláče, cukroví, Chuťovky, Podle ovoce, Jahody
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Créme brüleé s jahodami. Autor: Romča
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Romča Važa, 27.5.2015
Kategorie: Koláče, cukroví, Chuťovky, Podle ovoce, Jahody
SUROVINY
Budeme potřebovat:
600 mlsmetany ke šlehání
1 ksvanilkový lusk
6 ksžloutků
150 gcukru
podle potřebyhnědá cukr na posyp
- Vanilkový lusk rozřízneme a vnitřek vaškrábneme nožem , dáme do smetany a svaříme. Lusk bez semínek necháme také vyvařit ve smetaně a pak ho vyjmeme. Smetanu vaříme krátce a mírně, nesmí bublat. Necháme vychladnout a pak přidáme ušlehané žloutky s cukrem.
- Vše smícháme a dáme do malých zapékacích mističek, postavíme do pekáčku s vodou . Troubu nastavíme na 100 stupňů a nahřejeme, pak vložíme pekáček a pečeme hodinu.
KOMENTÁŘE K RECEPTU