NejRecept.cz Podle ovoce Jahody Créme brüleé
Créme brüleé
Recept Créme brüleé
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Romča Važa Romča Važa    ·   27.5.2015

Créme brüleé

Créme brüleé s jahodami. Autor: Romča

Suroviny

Budeme potřebovat:

600 ml
smetany ke šlehání
1 ks
vanilkový lusk
6 ks
žloutků
150 g
cukru
podle potřeby
hnědá cukr na posyp
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vanilkový lusk rozřízneme a vnitřek vaškrábneme nožem , dáme do smetany a svaříme. Lusk bez semínek necháme také vyvařit ve smetaně a pak ho vyjmeme. Smetanu vaříme krátce a mírně, nesmí bublat. Necháme vychladnout a pak přidáme ušlehané žloutky s cukrem.
  2. Vše smícháme a dáme do malých zapékacích mističek, postavíme do pekáčku s vodou . Troubu nastavíme na 100 stupňů a nahřejeme, pak vložíme pekáček a pečeme hodinu.
  3. Necháme vychladnout , dáme přes noc do ledničky a před podáváním posypeme hnědým cukrem a zkaramelizujeme flambovací pistolí.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář