Créme brüleé

Recept Créme brüleé

Přidal: , 27.5.2015

Kategorie: Koláče, cukroví, Chuťovky, Podle ovoce, Jahody

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Créme brüleé s jahodami. Autor: Romča

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 27.5.2015

Kategorie: Koláče, cukroví, Chuťovky, Podle ovoce, Jahody

SUROVINY

Budeme potřebovat:

600 mlsmetany ke šlehání
1 ksvanilkový lusk
6 ksžloutků
150 gcukru
podle potřebyhnědá cukr na posyp

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Vanilkový lusk rozřízneme a vnitřek vaškrábneme nožem , dáme do smetany a svaříme. Lusk bez semínek necháme také vyvařit ve smetaně a pak ho vyjmeme. Smetanu vaříme krátce a mírně, nesmí bublat. Necháme vychladnout a pak přidáme ušlehané žloutky s cukrem.
  2. Vše smícháme a dáme do malých zapékacích mističek, postavíme do pekáčku s vodou . Troubu nastavíme na 100 stupňů a nahřejeme, pak vložíme pekáček a pečeme hodinu.
  3. Necháme vychladnout , dáme přes noc do ledničky a před podáváním posypeme hnědým cukrem a zkaramelizujeme flambovací pistolí.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit