NejRecept.cz Dezerty Koláče Dokonalý recept na pudinkové kostky s nádechem rumu
Dokonalý recept na pudinkové kostky s nádechem rumu
Dokonalý recept na pudinkové kostky s nádechem rumu
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: NejLucka

Tento recept kombinuje pudink a zakysanou smetanu, vytvářející lahodný a jednoduchý krém. Pro extra chuť se přidává trocha rumu, ale pokud je dezert určen pro děti, může být nahrazen aromatem. Výsledkem je chutný a snadno připravitelný dezert, který je ideální pro různé příležitosti.

NejLucka NejLucka    ·   11.12.2023

Dokonalý recept na pudinkové kostky s nádechem rumu

Tento recept kombinuje pudink a zakysanou smetanu, vytvářející lahodný a jednoduchý krém. Pro extra chuť se přidává trocha rumu, ale pokud je dezert určen pro děti, může být nahrazen aromatem. Výsledkem je chutný a snadno připravitelný dezert, který je ideální pro různé příležitosti.

20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Krém:

500 ml
mléko
200 g
krystálovy cukr
2 bal.
vanilkový pudink
450 g
zakysaná smetana
50 ml
rum

Těsto:

400 g
hladká mouka
1 ks
vejce
250 g
máslo nebo ztužený tuk
1 lžička
prášek do pečiva
100 g
moučkový cukr
2 lžíce
kakao
1-2 lžíce
zakysaná smetana (dle potřeby)
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
  1. Vezměte všechny ingredience potřebné na těsto a v míse je zpracujte do podoby koule. Poté těsto rozdělte na dvě části a každou z nich rozválejte tak, aby pokryla dno pekáče.
  2. Krém:
    Začněte přidáním cukru a vanilkového pudinkového prášku do mléka, a uvařte pudink tradičním způsobem. Po jeho vychladnutí ho smíchejte se zakysanou smetanou. Podle chuti můžete přidat i trochu rumu, ale to není nutné.
  3. Umístěte jeden plát těsta na dno pekáče vyloženého pečicím papírem, na něj naneste krém a přikryjte druhým plátem těsta. Těsto propíchejte vidličkou a pečte v předehřáté troubě. Pečte při 180 stupních asi 30 minut, přičemž dbejte na to, aby se těsto nepřipalovalo.
  4. Po upečení nechte koláč vychladnout přímo na plechu. Poté jeho povrch rovnoměrně pokryjte rozpuštěnou čokoládou, která dodá dezertu sladkou a lákavou finální vrstvu.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář