Domácí cuketová hořčice

Přidal: IvanK, 19.8.2016
Kategorie: Zavařeniny, Cuketové recepty
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Už jste slyšeli o hořčici z cukety? Je opravdu výborná, k hranolkům, k masu, k párečkům nebo ke grilované zelenině. Autor: IvanK
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: IvanK, 19.8.2016
Kategorie: Zavařeniny, Cuketové recepty
SUROVINY
2 kgcuketa
1/2 kgcibule
1 ksčesnek
1 kelímekdijonská hořčice
1 PLkoření čtyřbarevné
2 PLvegeta
1 PLsladká mletá paprika
2,5 dlslunečnicový olej
- Očištěnou, nadrobno nakrájenou cuketu a cibuli dusíme v hrnci s 2,5 deci oleje.
- Po změknutí přidáme pohár dijonské hořčice, rozmačkaný česnek, podle chuti vegetu, papriku, pepř.
- Ponorným mixérem vše rozmixujeme a ještě horké naplníme do sklenic, které uzavřeme, zabalíme do deky a sterilujeme v suché páře 12 hodin. Z uvedené dávky vyjde 1,5 litru hořčice.
- Sterilizovat v suché páře znamená, že to jen zabalím do deky a nechám pomalu vychladnout, to je těch 12 hodin. Jinak to sterilizovat netřeba, protože hořčice se dává do sklenic horká. A když víčko chytí, tak v poháru vydrží i několik let, vlastně u nás vydrží tak max 2-3 měsíce
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Selbstgemachter Zucchini-Senf an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Házi cukkinis mustár.
KOMENTÁŘE K RECEPTU