Domácí cuketová hořčice

Už jste slyšeli o hořčici z cukety? Je opravdu výborná, k hranolkům, k masu, k párečkům nebo ke grilované zelenině. Autor: IvanK

Přidal:, 19.8.2016
Kategorie: Zavařeniny
Recept Domácí cuketová hořčice

Suroviny

2 kgcuketa
1/2 kgcibule
1 ksčesnek
1 kelímekdijonská hořčice
1 PLkoření čtyřbarevné
2 PLvegeta
1 PLsladká mletá paprika
2,5 dlslunečnicový olej

Postup přípravy

  1. Očištěnou, nadrobno nakrájenou cuketu a cibuli dusíme v hrnci s 2,5 deci oleje.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Po změknutí přidáme pohár dijonské hořčice, rozmačkaný česnek, podle chuti vegetu, papriku, pepř.
  3. Ponorným mixérem vše rozmixujeme a ještě horké naplníme do sklenic, které uzavřeme, zabalíme do deky a sterilujeme v suché páře 12 hodin. Z uvedené dávky vyjde 1,5 litru hořčice.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Sterilizovat v suché páře znamená, že to jen zabalím do deky a nechám pomalu vychladnout, to je těch 12 hodin. Jinak to sterilizovat netřeba, protože hořčice se dává do sklenic horká. A když víčko chytí, tak v poháru vydrží i několik let, vlastně u nás vydrží tak max 2-3 měsíce