NejRecept.cz Pečivo Chléb Domácí voňavý a křupavý chlebíček
Domácí voňavý a křupavý chlebíček
Recept Domácí voňavý a křupavý chlebíček
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Haanka    ·   19.2.2016

Domácí voňavý a křupavý chlebíček

Domácí voňavý a křupavý chlebíček. Autor: Haanka

Sdílet na Facebooku
Suroviny
50 g
kvásku z lednice
150 g
žitné celozrnné mouky
180 ml
vody

Po 10-12h:

100 g
žitné mouky
400 g
hl. mouky
2 lžičky
soli
1 lžička
chlebového koření,
150 ml
piva nebo podmáslí
150 ml
vody
Postup receptu
Vytisknout
  1. 50 g kvásku z lednice rozkvasit, 150 g žitné celozrnné mouky a 180 ml vody.
  2. Po 10-12h si vezmu zase zpátky těch 50 g do ledničky a do většího množství se přidá: 100 g žitné mouky, 400 g hl. mouky, 2 lžičky soli, 1 lžička chlebového kořeni, 150 ml piva nebo podmáslí, 150 ml vody, zadělat, nechat 2 hod. kynout i s překládánim a pak ješte kynout 2 hod. v ošatce.
  3. Troubu rozehřát na 250 st. s dvěma plechy, jeden na chleba a druhy na dně na vodu, tu tam vliju hned jak vložím do trouby chleba a pak hned troubu zavřu, ať se dlouho nevětrá.
  4. Na 250 st. peču 10 minut a pak na 190 st. ješte 30 minut.

Zdroj: Pečení všeho druhu - ORIGINAL

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář