Domácí voňavý a křupavý chlebíček

Recept Domácí voňavý a křupavý chlebíček

Přidal: , 19.2.2016

Kategorie: Chléb, Moučníky, Pečivo

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Domácí voňavý a křupavý chlebíček. Autor: Haanka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 19.2.2016

Kategorie: Chléb, Moučníky, Pečivo

SUROVINY

50 gkvásku z lednice
150 gžitné celozrnné mouky
150 gžitné celozrnné mouky
180 mlvody

Po 10-12h:

100 gžitné mouky
400 ghl. mouky
2 lžičkysoli
1 lžičkachlebového koření,
150 mlpiva nebo podmáslí
150 mlvody

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. 50 g kvásku z lednice rozkvasit, 150 g žitné celozrnné mouky a 180 ml vody.
  2. Po 10-12h si vezmu zase zpátky těch 50 g do ledničky a do většího množství se přidá: 100 g žitné mouky, 400 g hl. mouky, 2 lžičky soli, 1 lžička chlebového kořeni, 150 ml piva nebo podmáslí, 150 ml vody, zadělat, nechat 2 hod. kynout i s překládánim a pak ješte kynout 2 hod. v ošatce.
  3. Troubu rozehřát na 250 st. s dvěma plechy, jeden na chleba a druhy na dně na vodu, tu tam vliju hned jak vložím do trouby chleba a pak hned troubu zavřu, ať se dlouho nevětrá.
  4. Na 250 st. peču 10 minut a pak na 190 st. ješte 30 minut.

Zdroj: Pečení všeho druhu - ORIGINAL

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit