Dušený květák se žampiony a kapií
Podáváme k minutkovým nebo grilovaným masům, k pečenému kuřeti apod. Ale je to dobré i jako samostatné jídlo. Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
300 gkvětáku
200 gžampionů
1 kskapie
1 kscibule
4 lžíceoleje
dle chutisůl, pepř
1 lžičkacitronové šťávy
špetkamletého koriandru
1 lžičkamletého římského kmínu
- Ve woku rozpálíme olej, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Květák zbavíme košťálu, rozebereme na růžičky a nasekáme nadrobno. Vhodíme do pánve k cibuli.
- Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrt plátky, kapii na kostičky a přidáme do pánve. Přidáme koření, sůl, citronovou šťávu a promícháme. Přiklopíme a na mírném plameni dusíme cca 15 až 20 minut. Mělo by to být na skus. Podle chuti dosolíme.
- Na talíři můžeme dozdobit lístky koriandru. Podáváme k minutkovým nebo grilovaným masům, k pečenému kuřeti apod. Ale je to dobré i jako samostatné jídlo.
Autor: Naďa I. (Rebeka)
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Párolt karfiol zöldségekkel.
KOMENTÁŘE K RECEPTU