NejRecept.cz Část dne Oběd Dušený květák se žampiony a kapií
Dušený květák se žampiony a kapií
Recept Dušený květák se žampiony a kapií
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: rebeka

Podáváme k minutkovým nebo grilovaným masům, k pečenému kuřeti apod. Ale je to dobré i jako samostatné jídlo. Autor: Naďa I. (Rebeka)

rebeka    ·   17.6.2016

Dušený květák se žampiony a kapií

Podáváme k minutkovým nebo grilovaným masům, k pečenému kuřeti apod. Ale je to dobré i jako samostatné jídlo. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
300 g
květáku
200 g
žampionů
1 ks
kapie
1 ks
cibule
4 lžíce
oleje
dle chuti
sůl, pepř
1 lžička
citronové šťávy
špetka
mletého koriandru
1 lžička
mletého římského kmínu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ve woku rozpálíme olej, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Květák zbavíme košťálu, rozebereme na růžičky a nasekáme nadrobno. Vhodíme do pánve k cibuli.
  2. Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrt plátky, kapii na kostičky a přidáme do pánve. Přidáme koření, sůl, citronovou šťávu a promícháme. Přiklopíme a na mírném plameni dusíme cca 15 až 20 minut. Mělo by to být na skus. Podle chuti dosolíme.
  3. Na talíři můžeme dozdobit lístky koriandru. Podáváme k minutkovým nebo grilovaným masům, k pečenému kuřeti apod. Ale je to dobré i jako samostatné jídlo.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář