Dýňové rizoto
Dýňové rizoto. Autor: sonizna
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
500 gdýně
14 gsůl
14 gpepř černý mletý
7 gmuškátový oříšek
2 lžíceolej olivový
70 gmáslo
1 kscibule
250 mlvíno
1500 mlvývar zeleninový
100 gparmezán
120 gmascarpone
300 grýže kulatozrnná
- Cibuli nakrájíme najemno a smažíme ji na másle asi 5 minut. Poté přidáme rýži a pořádně ji zamícháme, aby se na ni obalilo máslo.
- Zalijeme vínem a 2-3 minuty povaříme. Poté postupně přiléváme vývar až do uvaření rýže. Trvá to tak 30 minut.
- Odstavíme z ohně a vmícháme parmazán, dýňové pyré, mascarpone. Osolíme a opepříme. Přidáme špetku muškátového oříšku.
- Můžeme podávat s klobásou nakrájenou na kolečka a osmaženou.
KOMENTÁŘE K RECEPTU