NejRecept.cz Dezerty Štrůdly a záviny Elegantní kynutý skořicový závin
Elegantní kynutý skořicový závin
Recept Elegantní kynutý skořicový závin
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   11.7.2015

Elegantní kynutý skořicový závin

Nejhezčí skořicový závin, jaký můžete mít na stole. Pomocí nůžek vytvoříte luxusní a elegantní vzhled jednoduchého skořicového závinu.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

150 ml
mléko
100 g
bílý jogurt
7 g
sušené kvasnice
2 lžíce
kr. cukr
1 lžička
sůl
1 ks
vejce
500 g
polohrubá mouka
70 ml
olej

Dále budeme potřebovat:

150 g
máslo
3 lžíce
kr. cukr
2 lžičky
skořice

Poleva:

3 lžíce
voda
100 g
kr. cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. 100 ml mléka ohřejeme, přidáme 1 lžičku kr. cukru a sušené droždí. Necháme chvíli odstát, aby vzešel kvásek. Zbylé mléko přidáme k jogurtu, přidáme sůl, cukr, jedno vajíčko a olej. Důkladně promícháme, přidáme kvásek a nakonec i mouku. Zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout cca 2 hodiny.
  2. Vykynuté těsto rozválíme na obdélník a celý jeho povrch potřeme měkkým máslem. Posypeme směsí kr. cukru a skořice a srolujeme.
  3. Rolku přendáme na plech, který jsme vystlali papírem na pečení.
  4. Ostrými nůžkami začneme stříhat pod úhlem cca 45 stupňů cca 1 cm kousky. Nepřestřiháváme až úplně na spodní část a střídavě ukládáme jednotlivé kousky do stran. Každý třetí kousek necháme položen rovně.
  5. Rolku necháme zakrytou kynout ještě cca 20 minut a následně pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 15 - 20 minut.
  6. Upečený koláč vyjmeme a potřeme polevou - 100 g kr. cukru necháme rozvařit ve vodě (3 - 5 lžic).

Zdroj: Vk

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář