NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Expresní rychlo buchta s jablky a šlehačkou. Vyzkoušejte můj recept, který zvladnou i začátečníci.
Expresní rychlo buchta s jablky a šlehačkou. Vyzkoušejte můj recept, který zvladnou i začátečníci.
Expresní rychlo buchta s jablky a šlehačkou. Vyzkoušejte můj recept, který zvladnou i začátečníci.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Lucie R.

Zbyly mi doma starší jablka, tak jsem je potřebovala zdělat. Rychlo buchta, je měkoučká a výborná. Rychlá jablečná buchta je ideálním řešením pro chutný dezert, když se náhle objeví návštěva nebo když máte chuť na něco sladkého, ale nechce se vám trávit hodiny v kuchyni. Tento jednoduchý recept využívá čerstvá jablka, která dodají buchtě vlhkost a osvěžující ovocný nádech. Těsto se snadno připravuje smícháním základních surovin jako je mouka, cukr, vejce a olej. Autor: Lucie R.

NejLucka NejLucka    ·   15.4.2024

Expresní rychlo buchta s jablky a šlehačkou. Vyzkoušejte můj recept, který zvladnou i začátečníci.

Zbyly mi doma starší jablka, tak jsem je potřebovala zdělat. Rychlo buchta, je měkoučká a výborná. Rychlá jablečná buchta je ideálním řešením pro chutný dezert, když se náhle objeví návštěva nebo když máte chuť na něco sladkého, ale nechce se vám trávit hodiny v kuchyni. Tento jednoduchý recept využívá čerstvá jablka, která dodají buchtě vlhkost a osvěžující ovocný nádech. Těsto se snadno připravuje smícháním základních surovin jako je mouka, cukr, vejce a olej. Autor: Lucie R.

35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Korpus

5 ks
vejce
250 g
krystalový cukr
100 ml
horká voda
100 ml
olej
1 bal.
prášek do pečiva
250 g
hladká mouka

Dále:

dle potřeby
jablko
dle potřeby
voda
dle chuti
krystalový cukr
dle chuti
ocet
2 bal.
vanilkový pudink
100 ml
voda
3 bal.
smetana ke šlehání
dle chuti
vanilkový cukr
na vrch
kakao
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Bílky a žloutky oddelíme. Vše smíchám kromně bílků a nakonec přidám sníh. Peču na 180 st. 20 minut.
  2. Jablka jsem oloupala, nakrájela, dala do hrnce, podlila vodou, přidala cukr a ocet (dle chuti jablek) a vařila do měkka. Pak vzala ruční mixér, rozmixovala a přidala 2x vanilkový pudink rozpuštěný tak ve 100 ml vody. Vznikne hustá kaše. Dala na upečený korpus.
  3. Nechala vychladnout a nakonec šlehačku. Já dala 3x šlehačky + vanilkový cukr. Mám opravdu velký plech. Piškot můžete použít na jakoukoliv buchtu. Na vrch kakao.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář