Extra čokoládové kynuté buchty

Extra čokoládové kynuté buchty. Je to sice kalorická bomba a tolik cukru vám zajistí energii asi i na týden, ale kdo má rád sladké, určitě si pochutná. S těstem se pracovalo skvěle. S přídavkem kakaa nejen vypadá super, ale i chutná. Co se týče chutě těsta, není až příliš přeslazené, nutella to dokonale vyhhradí a ještě když vrch polejete rozpuštěnou čokoládou, je to tedy dobrota. Autor: Jaja79

Přidal:, 28.2.2016
Kategorie: Hlavní jídla, Chuťovky, Pečivo, Dezerty, Buchty
Recept Extra čokoládové kynuté buchty

Suroviny

500 ghladká mouka
1 bal.sušené droždí
30 gkakao
80 gmáslo
40 gkr. cukr
1 bal.vanilkový cukr
1 ksvejce
170 mlmléka
200 gNutella nebo čokoláda

Postup přípravy

  1. Mouku, droždí, kakao zamícháme v misce, přidáme rozpuštěné máslo, cukr, vanilkový cukr, vajíčko, teplé mléko a zpracujeme hladké těsto, které přendáme do olejem vymazané misky. Necháme zakryté utěrkou kynout cca 1 hodinu.Tip: 22 nejlepších receptů na velikonoční saláty a jiné pochoutky
  2. Vykynuté těsto rozdělíme na 12 částí a každou část zpracujeme do kuličky.
  3. Kuličku v ruce rozmačkáme, navrstvíme lžičku nutelly nebo čokolády a pěkně uzavřeme. Znovu zpracujeme do kuličky a položíme ji do olejem vymazaného plechu. Takto naplníme každou kuličku. Ukládáme je těsně k sobě. Necháme zakryté kynout 10-20 minut.Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 35 minut. Po upečení je necháme 5 minut v plechu ve vypnuté troubě a pak je vyjmeme.
  5. Upečené posypeme moučkovým cukrem a podáváme.Tip: Velikonoční tlačenka se salámem a zeleninou