NejRecept.cz Dezerty Moučníky Fantasický nepečený tvarohový dezert s jahodami a jahodovým želé
Fantasický nepečený tvarohový dezert s jahodami a jahodovým želé
Recept Fantasický nepečený tvarohový dezert s jahodami a jahodovým želé
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Vynikající, jednoduchý, krásné vypadající koláček, který máte připravený téměř bez práce :) Opravdu. V jednoduchých krocích si přečtěte recept a můžete se pustit do přípravy. Doporučuji, chutný a osvěžující. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   9.12.2018

Fantasický nepečený tvarohový dezert s jahodami a jahodovým želé

Vynikající, jednoduchý, krásné vypadající koláček, který máte připravený téměř bez práce :) Opravdu. V jednoduchých krocích si přečtěte recept a můžete se pustit do přípravy. Doporučuji, chutný a osvěžující. Autor: Triniti

30 min
Čas přípravy
Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 kg
tvaroh
150 g
máslo
1 hrnek
moučkový cukr
2 bal.
vanilkový pudink
1 lžíce
kukuřičný škrob
3 ks
vejce
1/3 hrnku
studené mléko
1 ks
citron - kůra
32 ks
sušenky
650 g
jahody
2 bal.
jahodové želé
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
  1. Máslo spolu s moučkovým cukrem dáme do hrnce a na mírném ohni necháme rozpustit. Když máme hmotu jednotnou, přidáme tvaroh a za stálého míchání hmotu spojíme (stále na mírném ohni). Potom hladkou hmotu odstavíme a v druhé misce si připravíme vajíčka. Vajíčka vyšleháme do pěny a pomalým proudem je přidáme k tvarohové hmotě. Vrátíme zpět na oheň a přivedeme do varu.
  2. V mléce rozmícháme pudinkové prášky a kukuřičný škrob. Přilijeme k husté tvarohové hmotě a vaříme ještě 5 minut. Na úplný závěr přidáme nastrouhanou citronovou kůru a promícháme.
  3. Připravíme si formu o velikosti 25 x 25 cm, vyložíme ji pečícím papírem a na dno poklademe sušenky. Navrstvíme polovinu krému, znovu poklademe sušenky a navrstvíme druhou polovinu krému. Odložíme do lednice.
  4. Když krém zatuhl, poklademe jahody a zalijeme je jahodovým želé, které připravíme podle návodu na obalu. Odložíme zpět do chladničky a podáváme pořádně vychlazené.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář