Fantastické kávové řezy s vanilkovým krémem a piškoty

Přidal: Petra H, 26.2.2018
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Vynikající těsto, s kterým se pracovalo luxusně. Je sice medové, ale po upečení není vůbec tvrdé a po naplnění se koláček dá konzumovat hned. Piškoty jsem smáčela v kávě, bezkofeinové, aby sladkost mohli papat i děti, i když jsem toho názoru, že i namočené v obyčejné kávě jsou pro děti neškodné. Vždyť je tam pouze minimum kávy, trošičku, co se piškotka napije. Autor: Petra H.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Petra H, 26.2.2018
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
SUROVINY
Těsto:
2 lžícekakao
2 lžícemed
2 ksvejce
200 gkr. cukr
400 ghladká mouka
1 lžičkajedlá soda
1-2 lžícemléko
Krém:
750 mlmléka
3 bal.vanilkový pudink
300 gmáslo
250 gmoučkový cukr
18 ksdětské piškoty
150 mluvařená káva
1 lžícerum
moučkový cukr na posypání
- Všechny suroviny na těsto vypracujeme do kuličky, kterou rozdělíme na polovinu. Obě části rozválíme na tenký plát (já válela mezi fólií, abych zbytečně nemusela používat mouku na podsypávání).
- Přendáme na plech a upečeme při 170 stupních, čas cca 7 minut. Vyjmeme a necháme vychladnout.
- V mléce uvaříme pudink, necháme vychladnout. Máslo s cukrem a rumem utřeme do pěny, přidáme postupně pudink a vyšleháme hladký krém.
- Polovinu krému natřeme na těsto, poklademe piškoty, které namočíme do uvařené kávy a znovu natřeme krém. Položíme druhý plát těsta a jemně zatlačíme.
KOMENTÁŘE K RECEPTU