Fantastické knedlíčky z kuřecích játer

Chtělo to nějakou novou přílohu k pečenému kuřeti, tak jsem zkusila vymyslet něco originálního. Bílé rohlíky už nekupuji strašně dlouho, tak jsem zvolila celozrnné. A věřte, je to opravdu pochoutka. Jako přílohu k pečenému masu jsem tento knedlíček určitě nedělala naposled. Autor: Karambola

Recept Fantastické knedlíčky z kuřecích játer

Suroviny

2 kscelozrnný rohlík
1 ksvejce
dle potřebymléko
300 gkuřecí játra
dle chutisůl, pepř
pažitka nebo jarní cibulka

Postup přípravy

  1. Já jsem nepoužívala klasické bílé rohlíky, ale celozrnné. Ale pokud nemáte celozrnné, můžete použít jaké vám zůstaly. Pokud jsou den nebo dva staré, nevadí.Tip: Velikonoční pečivo OVEČKY bez formy na pečení
  2. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, dáme do misky. V druhé misce rozšleháme jedno vajíčko, které osolíme a opepříme podle chuti, přilijeme mléko (mléka jsem dávala od oka, cca 1 šálek = 150 ml).
  3. Vaječnou zálivkou zalijeme nakrájené rohlíky, promícháme a necháme je chvíli odstát, aby změkli.Tip: Tradiční velikonoční syrek/hrudka
  4. Přidáme očištěné a nakrájené játra, pažitku a vše spolu ještě jednou promícháme. Pokud je nutné můžete ještě ochutit bylinkami.
  5. Připravíme potravinářskou fólií, do středu uložíme hromádku nádivky, srolujeme do role a kraje utěsníme provázkem nebo gumičkou.Tip: Piškotový beránek za 15 Kč
  6. Vaříme ve vodě cca půl hodinu, záleží na velikosti knedlíčků.