NejRecept.cz Dezerty Cheesecake Fantastický kokosový cheesecake s čokoládovou pěnou
Fantastický kokosový cheesecake s čokoládovou pěnou
Recept Fantastický kokosový cheesecake s čokoládovou pěnou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mymankitchen

Fantastický kokosový cheesecake s čokoládovou pěnou na vrchu. Osvěžující díky citrónové šťávě, která se přidává do kokosové nádivky.

NejLucka NejLucka    ·   21.9.2015

Fantastický kokosový cheesecake s čokoládovou pěnou

Fantastický kokosový cheesecake s čokoládovou pěnou na vrchu. Osvěžující díky citrónové šťávě, která se přidává do kokosové nádivky.

Suroviny

Budeme potřebovat:

250 g
kulaté piškoty nebo sušenky
120 g
máslo
2 lžíce
kr. cukr
500 g
tvaroh
400 g
bílý řecký jogurt
3/4 poháru
kokos
3/4 poháru
moučkový cukr
4 ks
vejce
1 bal.
vanilkový pudink
1 ks
citron - šťáva

Čokoládová pěna:

200 g
hořká čokoláda
2 lžíce
kakao
3 lžíce
moučkový cukr
500 ml
smetana ke šlehání
2 lžičky
želatina
Postup receptu
Vytisknout
  1. Sušenky nebo piškoty pomocí mixéru rozmixujeme na prášek, přidáme rozpuštěné máslo a cukr. Promícháme a navrstvíme na dno kulaté formy na pečení. Odložíme do lednice a připravíme si kokosovou a čokoládovou vrstvu.
  2. Tvaroh utřeme s jogurtem a cukrem, přidáme jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně vyšleháme. Přidáme pudinkový prášek, kokos, šťávu z jednoho citronu a navrstvíme na těsto. Dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 165 stupňů cca 60-70 minut (pokud se střed trochu třese, nevadí - ztuhne). Vyjmeme a necháme vychladnout.
  3. Tmavou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme cukr a kakao. Utřeme do hladka a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky a přidáme nabobtnanou želatinu (připravíme podle návodu na obalu). Když čokoláda vychladla vařečkou ji přimícháme k šlehačce a navrstvíme na kokosovou vrstvu. Odložíme do chladničky ztuhnout.

Zdroj: Mymankitchen

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Objevte nové recepty