Fantastický kokosový cheesecake s čokoládovou pěnou

Recept Fantastický kokosový cheesecake s čokoládovou pěnou

Přidal: , 21.9.2015

Kategorie: Dorty, Nejlepší dezerty, Cheesecake, Dezerty

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Fantastický kokosový cheesecake s čokoládovou pěnou na vrchu. Osvěžující díky citrónové šťávě, která se přidává do kokosové nádivky.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 21.9.2015

Kategorie: Dorty, Nejlepší dezerty, Cheesecake, Dezerty

SUROVINY

Budeme potřebovat:

250 gkulaté piškoty nebo sušenky
120 gmáslo
2 lžícekr. cukr
500 gtvaroh
400 gbílý řecký jogurt
3/4 pohárukokos
3/4 pohárumoučkový cukr
4 ksvejce
1 bal.vanilkový pudink
1 kscitron - šťáva

Čokoládová pěna:

200 ghořká čokoláda
2 lžícekakao
3 lžícemoučkový cukr
500 mlsmetana ke šlehání
2 lžičkyželatina

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Sušenky nebo piškoty pomocí mixéru rozmixujeme na prášek, přidáme rozpuštěné máslo a cukr. Promícháme a navrstvíme na dno kulaté formy na pečení. Odložíme do lednice a připravíme si kokosovou a čokoládovou vrstvu.
  2. Tvaroh utřeme s jogurtem a cukrem, přidáme jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně vyšleháme. Přidáme pudinkový prášek, kokos, šťávu z jednoho citronu a navrstvíme na těsto. Dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 165 stupňů cca 60-70 minut (pokud se střed trochu třese, nevadí - ztuhne). Vyjmeme a necháme vychladnout.
  3. Tmavou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme cukr a kakao. Utřeme do hladka a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky a přidáme nabobtnanou želatinu (připravíme podle návodu na obalu). Když čokoláda vychladla vařečkou ji přimícháme k šlehačce a navrstvíme na kokosovou vrstvu. Odložíme do chladničky ztuhnout.

Zdroj: Mymankitchen

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit