NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Fantastický koláč s třemi náplněmi
Fantastický koláč s třemi náplněmi
Recept Fantastický koláč s třemi náplněmi
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   14.3.2017

Fantastický koláč s třemi náplněmi

Určitě jste už i vy zažili tu chvíli když vás propadla chuť na něco makové, jablečné nebo tvarohové. V jednom časopise jsem viděla recept na koláč s těmito třemi náplněmi a řekla jsem si, že to nemůže být až takové divoké jako to vypadá. Vždyť jablka tomu dodají tu správnou svěžest, mák tomu dodá tu správnou křupavost a tvaroh chuť. Ještě bych si v tom věděla představit i sušené ovoce, ale ten kdo ne, nemusí je tam přidat vůbec.

Suroviny

Základ:

2 bal.
listové těsto

Jablečná nádivka:

1 kg
jablka
3-4 PL
kr. cukr
2 PL
dětská krupice
1/2 lžičky
skořice

Tvarohová náplň:

750 g
tvaroh
3-4 PL
kr. cukr
1/2 ks
citron - kůra
1 bal.
vanilkový cukr

Maková nádivka:

300 g
mletý tvaroh
4 PL
kr. cukr
200 ml
mléka
1/2 ks
citron - kůra

Na potření:

200 ml
zakysaná smetana
Postup receptu
Vytisknout
  1. Jablečná nádivka:
    Jablka očistíme, přidáme cukr a skořici a dusíme do měkka. Podušené zahustíme dětskou krupicí, chvíli povaříme a odstavíme. Necháme vychladnout.
  2. Maková nádivka:
    Mléko ohřejeme, přidáme cukr, nastrouhanou citronovou kůru a nakonec přidáme i mák. Promícháme, odstavíme a necháme vychladnout.
  3. Tvarohová náplň:
    Všechny suroviny na přípravu tvarohové náplně smícháme v misce.
  4. Listové těsto rozválíme na tenký plát (uděláme 4 velké pláty, pečeme na velkém plechu 25 x 30 cm). Upečeme při teplotě 180 stupňů dozlatova, před pečením nezapomeňte popíchat listové těsto vidličkou, aby se příliš nenafúklo.
  5. Na větší plech položíme plát těsta, potřeme ho zakysanou smetanou, navrstvíme makovou nádivku, položíme druhý plát těsta, potřeme smetanou, natřeme jablečnou náplň, položíme plát, znovu ho potřeme smetanou a navrstvíme tvarohovou nádivku. Položíme poslední plát těsta a jemně ho zatlačíme, abychom vytlačili všechen vzduch.
  6. V originálním receptu je uvedeno, že se to peče až po naplnění všemi náplněmi, já jsem pekla prve listové těsto a tak jsem vrstvila. Koláč stál asi 4-5 hodin a listové těsto krásně změklo (navsáklo náplněmi). Vrch bohatě posypte cukrem a můžeme podávat.

Zdroj: Citromhab

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář