Fantastický nepečený dort z bílé čokolády

Bez pečení, bez zbytečného máslového krému a hlavně jednoduché na přípravu. Základ klasický jako na základní cheesecke - sušenky, máslo, ale přidává ještě čokoláda, aby to pořádně ztuhlo. Já osobně miluji bílou čokoládu a krém z této čokolády je neskutečně dobrý. Použila jsem i želatinu, aby to pořádně ztuhlo, ale kdo má rád krémy, které nejsou tak tuhé, může želatinu vynechat. Autor: Jaja79

Recept Fantastický nepečený dort z bílé čokolády

Suroviny

Základ:
300 gsušenky
125 gmáslo
1 bal.mléčná čokoláda
Dále budeme potřebovat:
3 bal.bílá čokoláda
600 mlsmetana ke šlehání
2 lžícemoučkový cukr
2 lžíceprášková želatina
čokoláda na ozdobu

Postup přípravy

  1. V misce rozpustíme máslo a mléčnou čokoládu - použijeme mikrovlnku nebo hmotu rozpustíme na mírném ohni.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Když je čokoláda rozpuštěná, přidáme rozmixované sušenky. Promícháme a základ navrstvíme do kulaté formy na pečení o průměru 22 cm. Lžící pěkně zatlačíme těsto rovnoměrně po celém dnu a formu dáme do lednice.
  3. Pustíme se do přípravy krému. Práškovou želatinu připravíme klasickým způsobem (řídíme se pokyny na obalu). V malém množství vody ji rozmícháme a odložíme stranou, aby nabobtnala.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni spolu se 100 ml smetany na šlehání. Rozpuštěnou čokoládu odstavíme, přidáme nabobtnalou želatinu a mícháním celou hmotu spojíme. Odložíme stranou a pokračujeme v přípravě.
  5. Smetanu na šlehání (500 ml) vyšleháme do tuhé šlehačky. Když máme vyšlehanou šlehačku přidáme moučkový cukr. Krátce mixérem spojíme.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  6. Trochu šlehačky přidáme k rozpuštěné bílé čokoládě a promícháme a následně čokoládvoú hmotu přidáme k celé šlehačkové hmotě. Vařečkou promícháme a navrstvíme na základ. Pěkně uhladíme a odložíme do chladničky ztuhnout.
  7. Vrch ozdobíme strouhanou čokoládou nebo zapojíme vlastní fantazii - poklademe ovoce, bonbóny, čokoládovou rýži nebo barevné marcipánové ozdoby.