Frankfurtstká bábovka

Troška více úsilí při přípravě, ale výsledek stojí za to. Ideální bábovka ke kávičce.

Přidal:, 26.12.2014
Kategorie: Dorty, Bábovky, Dezerty, Koláče, cukroví
Recept Frankfurtstká bábovka

Suroviny

Těsto:
180 gmáslo
130 gmoučkový cukr
5 ksvejce
1 lžícecitronová kůra
280 gpolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
100 gGustin (kukuřičný škrob)
Krém:
40 gGustin (kukuřičný škrob)
120 gkr. cukr
500 mlmléka
2 bal.vanilkový cukr
2 ksžloutky
250 gmáslo
Dále budeme potřebovat:
150 gmarcipán
2 - 3 lžícebroskvový likér
broskvový džem
25 gmáslo
50 gmoučkový cukr
120 gnasekané oloupané mandle
broskve na ozdobu

Postup přípravy

  1. Máslo si vymícháme s cukrem do pěny a postupně přidáme vajíčka, citronovou kůru a vymícháme do hladka. Vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kukuřičným škrobem. Takto připravenou směs si nalijeme do formy, kterou jsme si vymastili máslem a vysypali moukou.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Dáme péct na teplotu 180 stupňů cca 50 minut. Když máme bábovku upečenou, nevybíráme ji z trouby, ale necháme ji ještě 10 minut dojít.
  3. Vychladlou bábovku si rozkrojíme na 4 části.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Připravíme si krém. Kukuřičný škrob, cukr, vanilkový cukr a trochu mléka, ve kterém jsme si rozšlehali žloutky si smícháme. Zbylé mléko si přivedeme k varu a přilijeme připravenou směs. Vaříme, dokud nezhoustne a necháme vychladnout.
  5. Máslo si vymícháme do pěny a postupně přidáváme vychladlou hmotu.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  6. Můžeme vrstvit. Na první rozřezanou část těsta si navrstvíme krém, přikryjeme plátem rozřezaného těsta, potřeme džemem, zakryjeme těstem a znovu potřeme nádivkou. Položíme vrchní plát.
  7. Celou bábovku polijeme likérem. Marcipán si rozválíme a natáhneme ho na povrch. Připravím si mandle, kterými celý koláč posypeme - do rozpuštěného másla si přidáme moučkový cukr a mandle. Za stálého míchání na ohni zkaramelizujeme mandle do zlata. Když máme mandle zkaramelizované, rozprostřeme je na plech a necháme vychladnout.
  8. Posypeme celý koláč. Ozdobíme zbylým krémem a broskvemi. Dobrou chuť!