NejRecept.cz Dezerty Bábovky Frankfurtstká bábovka
Frankfurtstká bábovka
Recept Frankfurtstká bábovka
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: NejLucka

Troška více úsilí při přípravě, ale výsledek stojí za to. Ideální bábovka ke kávičce.

NejLucka NejLucka    ·   26.12.2014

Frankfurtstká bábovka

Troška více úsilí při přípravě, ale výsledek stojí za to. Ideální bábovka ke kávičce.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

180 g
máslo
130 g
moučkový cukr
5 ks
vejce
1 lžíce
citronová kůra
280 g
polohrubá mouka
1 bal.
prášek do pečiva
100 g
Gustin (kukuřičný škrob)

Krém:

40 g
Gustin (kukuřičný škrob)
120 g
kr. cukr
500 ml
mléka
2 bal.
vanilkový cukr
2 ks
žloutky
250 g
máslo

Dále budeme potřebovat:

150 g
marcipán
2 - 3 lžíce
broskvový likér
broskvový džem
25 g
máslo
50 g
moučkový cukr
120 g
nasekané oloupané mandle
broskve na ozdobu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Máslo si vymícháme s cukrem do pěny a postupně přidáme vajíčka, citronovou kůru a vymícháme do hladka. Vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kukuřičným škrobem. Takto připravenou směs si nalijeme do formy, kterou jsme si vymastili máslem a vysypali moukou.
  2. Dáme péct na teplotu 180 stupňů cca 50 minut. Když máme bábovku upečenou, nevybíráme ji z trouby, ale necháme ji ještě 10 minut dojít.
  3. Vychladlou bábovku si rozkrojíme na 4 části.
  4. Připravíme si krém. Kukuřičný škrob, cukr, vanilkový cukr a trochu mléka, ve kterém jsme si rozšlehali žloutky si smícháme. Zbylé mléko si přivedeme k varu a přilijeme připravenou směs. Vaříme, dokud nezhoustne a necháme vychladnout.
  5. Máslo si vymícháme do pěny a postupně přidáváme vychladlou hmotu.
  6. Můžeme vrstvit. Na první rozřezanou část těsta si navrstvíme krém, přikryjeme plátem rozřezaného těsta, potřeme džemem, zakryjeme těstem a znovu potřeme nádivkou. Položíme vrchní plát.
  7. Celou bábovku polijeme likérem. Marcipán si rozválíme a natáhneme ho na povrch. Připravím si mandle, kterými celý koláč posypeme - do rozpuštěného másla si přidáme moučkový cukr a mandle. Za stálého míchání na ohni zkaramelizujeme mandle do zlata. Když máme mandle zkaramelizované, rozprostřeme je na plech a necháme vychladnout.
  8. Posypeme celý koláč. Ozdobíme zbylým krémem a broskvemi. Dobrou chuť!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář