Hokkaido polévka se slaninkou

Krémové polévky jsou stále oblíbenější, proto neváhejte vyzkoušet Hokkaido polévku se slaninou. Pokud jste posadili hokaido dýně, tak určitě už máte jednu zralou. Šup do zahradu pro ni a vyzkoušejte připravit lehkou a letní osvěžující hokaido polévku s křupavou slaninou. Autor: Triniti

Přidal:, 17.10.2014
Kategorie: Polévky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Hokkaido polévka se slaninkou

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 ksHokkaido dýně (střední)
2 kspórek nebo cibule
5 ksstroužek česneku
1 lžičkakari koření
1/2větší celer
6 ksrajčat (středně velké)
6 ksmrkev
1 lzeleninový vývar
200 mlsmetana
200 guzená slanina
sůl, pepř
zázvor podle chuti

Postup přípravy

  1. Zeleninu a dýni Hokkaido si očistíme a nakrájíme na kostky. Rajčata si oloupeme a zbavíme jejich tvrdé zelené části. Také je nakrájíme na malé části.
  2. Na olivovém olej si osmahneme pórek nebo cibulku až zesklovatí. Přidáme česnek a opékáme ještě minutu. Přidáme kari koření a mícháme. Dále do hrnce vysypeme nakrájenou zeleninu spolu s dýní Hokkaido a zalijeme vývarem. Vaříme na mírném ohni asi půl hodinu nebo dokud nám zelenina nezměkne.
  3. Pomocí mixéru si rozmixujeme vše v hrnci a přilijeme smetanu. Zjemní chuť. Osolíme, opepříme a přidáme zázvor podle chuti.
  4. Slaninu si nakrájíme a osmahneme na suché pánvi. Pustí tuk a být křupavá. Polévku dáme do misky a na vrch posypeme křupavou slaninou. Dobrou chuť!