Hokkaido polévka se slaninkou

Přidal: Triniti, 17.10.2014
Kategorie: Dýňová polévka, Husté polévky, Polévky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Krémové polévky jsou stále oblíbenější, proto neváhejte vyzkoušet Hokkaido polévku se slaninou. Pokud jste posadili hokaido dýně, tak určitě už máte jednu zralou. Šup do zahradu pro ni a vyzkoušejte připravit lehkou a letní osvěžující hokaido polévku s křupavou slaninou. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Triniti, 17.10.2014
Kategorie: Dýňová polévka, Husté polévky, Polévky
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Budeme potřebovat:
1 ksHokkaido dýně (střední)
2 kspórek nebo cibule
5 ksstroužek česneku
1 lžičkakari koření
1/2větší celer
6 ksrajčat (středně velké)
6 ksmrkev
1 lzeleninový vývar
200 mlsmetana
200 guzená slanina
sůl, pepř
zázvor podle chuti
- Zeleninu a dýni Hokkaido si očistíme a nakrájíme na kostky. Rajčata si oloupeme a zbavíme jejich tvrdé zelené části. Také je nakrájíme na malé části.
- Na olivovém olej si osmahneme pórek nebo cibulku až zesklovatí. Přidáme česnek a opékáme ještě minutu. Přidáme kari koření a mícháme. Dále do hrnce vysypeme nakrájenou zeleninu spolu s dýní Hokkaido a zalijeme vývarem. Vaříme na mírném ohni asi půl hodinu nebo dokud nám zelenina nezměkne.
- Pomocí mixéru si rozmixujeme vše v hrnci a přilijeme smetanu. Zjemní chuť. Osolíme, opepříme a přidáme zázvor podle chuti.
- Slaninu si nakrájíme a osmahneme na suché pánvi. Pustí tuk a má být křupavá. Polévku dáme do misky a na vrch posypeme křupavou slaninou. Dobrou chuť!
KOMENTÁŘE K RECEPTU